Oplichters met handicap krijgen megaboete Disneyland Paris

Foto via Flickr/Loren Javier

Een groepje mensen met een handicap moet een gigantische schadevergoeding betalen na het oplichten van Disneyland Paris. Twee koppels in leeftijden van 31 tot 65 jaar hebben jarenlang misbruik gemaakt van hun abonnement dat speciaal bedoeld is voor mensen met een handicap. Daarmee kregen ze per bezoek officieel één gratis kaartje voor een begeleider.

Op sommige dagen haalden de daders echter wel vijf verschillende gratis tickets per abonnement, die ze vervolgens verkochten voor 30 tot 35 euro per stuk. Daarmee verdiende elk koppel zo’n 1500 euro per maand.

Kennelijk controleerde Disneyland niet of een abonnementhouder die dag al een gratis ticket had gehaald. Uiteindelijk werden de illegale praktijken in november vorig jaar ontdekt.

Terugbetalen
De twee koppels zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van tien maanden en een boete van 1000 euro. Daarnaast moeten ze 116.235 euro terugbetalen aan Disney. Twee medeplichtigen komen er vanaf met 2000 euro boete. Alle zes de oplichters gaan in hoger beroep.

Foto via Flickr/Loren Javier

(Bron: Looopings)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *