Wie alleen woont en een slimme speaker in huis neemt kan zich daardoor minder eenzaam gaan voelen. Ook kunnen mensen met een handicap zich door zo'n luidspreker onafhankelijker voelen, blijkt uit onderzoek. Dat meldt RTL Nieuws.

Dat schrijft The Guardian op basis van een onderzoek van de Britse communicatiewaakhond Ofcom. Zij vroegen honderd gebruikers van smart speakers ('slimme speakers') naar hun ervaringen.

'Prettige metgezel'

Wat blijkt? Alleenstaanden vinden het apparaat een 'prettige metgezel' om soms mee te praten. En mensen met een lichamelijke handicap zeggen tegen de toezichthouder dat ze erdoor meer vrijheid krijgen in huis.

"Het is echt een verschil", legde iemand uit. "Mijn verzorgenden hoeven niet meer elke vijf minuten op te staan. Ik kan bijvoorbeeld gemakkelijk zelf de lampen aan laten zetten."

Kwart van Nederlanders

In Nederland bleek eerder dit jaar uit onderzoek dat een kwart van de Nederlanders inmiddels een slimme speaker in huis heeft staan. In Engeland wordt het apparaat door ruim een derde (39 procent) van de huishoudens gebruikt.

(Bron: RTL Nieuws)

Altijd op de hoogte blijven?