‘Onafhankelijkheid maakt gelukkig’

onafh-mkt-gelukkigDezelfde auto, een VW Transporter, maar met totaal andere aanpassingen, dat kan. Renée Siebol doorkruist het verkeer al 37 jaar met een koker aan het stuur. Eva Eikhout, nog maar een paar weken autorijder, stuurt, remt en geeft gas met een fijngevoelige joystick. “Ik ben inmiddels al de Bob van de stapavonden.”

Ze hebben dezelfde beperking, rijden in hetzelfde merk auto, maar verschillen hemelsbreed qua rijervaring en aanpassingen. Zo zit Eva Eikhout amper drie weken achter het stuur, dat ze overigens ongebruikt laat. In die korte tijd, zegt ze lachend, heeft ze al “ik weet niet hoeveel” mensen laten meerijden en is zij inmiddels gebombardeerd tot de Bob van de stapavonden. Renée Siebol daarentegen ‘kachelt’, zoals zij het noemt, al ruim 37 jaar in een aangepaste auto. Wekelijks toch wel een paar honderd
kilometer.

We zijn te gast bij Bever Autoaanpassingen, waar beide auto’s op maat gemaakt zijn. Al meteen valt Eva bijna van haar stoel als Renée vertelt hoe zij aan haar eerste auto kwam. Die werd nog net niet cadeau gedaan. “Toen ik achttien jaar werd, zei iemand van het GAK dat ik autorijlessen kon krijgen. Ik dacht gelijk: hoppetee, gaan met die banaan. Zo ben ik aan mijn eerste auto, een DAF 33, gekomen. Ik ben toen bij Bever terechtgekomen. Mijn VW Transporter is inmiddels de vierde aangepaste auto. Je mag dus wel zeggen dat ik vaste klant ben.”

Benieuwd naar het gehele verhaal van Renée en Eva? Vind het in de nieuwe editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *