Een kleine rondvraag ‘waar denk je aan bij Noordrijn-Westfalen’ bij mijn familie en vrienden bevestigt mijn eigen beeld: ligt tegen Nederland aan, industrie in het Roergebied en de natuur van de Eifel. Maar er is zoveel meer te ontdekken! En je bent er zo, met auto of trein binnen twee tot drie uur. Vier tips voor een heerlijke vakantie.

1. De Domstad Keulen

Keulen is een ideale stad voor een korte stedentrip en een uitvalsbasis om de rest van de regio te ontdekken. Er is veel te zien en te doen. ls je nog niet in de bekende Dom geweest bent, is dat een must, maar vergeet daarnaast ook niet de andere Middeleeuwse kerken, de Altstadt en de vele leuke winkelstraten te bezoeken. Keulen heeft ook 40 musea die het bezoeken waard zijn. Van het Lindt Schokoladen museum tot het moderne kunst Museum Ludwig. Is het lekker weer, dan is het heerlijk toeven op de Rijnpromenade.

2. Industriële geschiedenis in Zeche Zollern

Bij een bezoek aan Noordrijn-Westfalen kan je niet om het wereldberoemde industriële erfgoed heen. Bezoek bijvoorbeeld Zeche Zollern, een voormalige kolenmijn én UNESCO-werelderfgoed in de buurt van Dortmund. Bekend is de machinehal in Jugendstilstijl. De mijn is sinds de jaren 60 dicht, nu kan je er het museum over sociale en culturele geschiedenis van de mijnbouw bezoeken en genieten van de gebouwen op het complex.

zeche_zollern_12450-08  LWL  Hudemann Portaal van de Machinehal (© LWL / Hudemann)

3. Nationaal park de Eifel

De Eifel is het enige nationale park in Noordrijn-Westfalen met uitgestrekte loofbossen, kratermeren en veel vaak zeldzame dier- en plantensoorten. Midden in het park ligt Wilder Kermeter met toegankelijke paden en observatiehutten. Het bezoekerscentrum is ook de moeite van het bezoeken waard, je vindt het op de historische locatie Vogelsang. De tentoonstelling ‘Wildnis(t)räume biedt jong en oud een kijkje in de flora en fauna van het Nationaalpark. Het uitzichtpunt laat je het Nationaalpark in alle schoonheid zien.

Eifel iStock-Jorisvo (© iStock/Jorisvo)

4. Het Bergische Land

De regio Bergische Land staat bekend om zijn mooie natuur, kastelen en sfeervolle stadjes. Ontdek dit gebied met een tocht door de boomtoppen in natuurbelevenispark Panarbora. Dit toegankelijke pad is ruim 1600 meter lang op 34 meter hoogte met vanzelfsprekend schitterende uitzichten. Blijf je liever wat dichter bij de grond, dan kan je de omgeving verkennen op een van de Komfortspazierwegen. Nieuw is de route van 1,4 kilometer rondom Altenberg. Je begint en eindigt bij de Altenburgerdom. Meer info vind je hier en hier.

Baumwipfelpfad Boomtoppenpad Panarbora (© Tourismus NRW e.V.)

 

Deze pagina wordt u aangeboden door Germany Travel en Toerisme Noordrijn-Westfalen.

Altijd op de hoogte blijven?