Nieuwe strandrolstoelen getest op Scheveningse strand

Foto via Wikimedia/Simone

Naar het strand gaan kan voor iemand met een lichamelijke beperking best een uitdaging zijn. Een strandrolstoel biedt dan een uitkomst, al is een deel van die rolstoelen in Den Haag wel aan vervanging toe. Daarom zijn er nieuwe modellen getest op het strand van Scheveningen.

“Deze rolstoel rijdt zo fijn en soepel door het zand”, zegt rolstoelgebruikster Inge. Ook de man die naast haar in een andere rolstoel is enthousiast. “Ik zit nu een stukje hoger en wordt over het strand gereden door twee duwers. Ik voel mij net een paus”, lacht hij.

Strand voor iedereen
De testmiddag is georganiseerd door Stichting Voorall. De organisatie wil de stranden voor iedereen toegankelijk maken. Dus ook voor mensen met een beperking. “Deze mensen komen uit Den Haag en willen daarom graag naar het strand”, vertelt Ieke de Leeuw. “We organiseren deze testmiddag, zodat mensen kunnen laten weten welke strandrolstoel zij prettig vinden.”

Binnenkort wordt duidelijk welk nieuw strandrolstoel model er gaat komen.

(Bron: Den Haag FM)

  1 comment for “Nieuwe strandrolstoelen getest op Scheveningse strand

  1. KWG Philogene
    17 mei 2019 at 22:32

    Kan er ook een strand rolstoel komen waar mensen met hun eigen rolstoel opkijk en.. want er zijn veel mensen die niet in een andere stoel kunnen dan hun eigen stoel?

Geef een reactie