Hoe neem ik straks de baby mee?

DSC_0957

Monique Wijnen: “Op dit moment ben ik met zwangerschapsverlof. Aangezien ik het leuk vind om dit bijzondere proces van zwanger zijn en de periode na de bevalling met jou als lezer te delen, zal ik in iedere editie een column schrijven.”

Tsja, als je geboren bent zonder handen is het natuurlijk wel even nadenken over hoe je de baby straks na de geboorte gaat verplaatsen… Gelukkig duurt een zwangerschap negen maanden en dus hebben we alle tijd om ons voor te bereiden. De eerste uitdaging is: hoe kan ik de baby optillen en veilig dicht bij me dragen om lekker te knuffelen, te keutelen en met hem of haar door het huis te schuifelen?

Van een vriendin kreeg ik een draagdoek, die zij voor haar twee dochters had gebruikt. Deze kun je van tevoren op je lichaam instellen en ik kan, in tegenstelling tot veel andere draagdoeken, de baby er al op de grond (mijn leefruimte) inleggen. Maar dan heb ik de band van de doek nodig over mijn armen en de volgende stap is: de band over mijn hoofd liften. Hulphond Santi is reuze nieuwsgierig en ik besluit dan ook een extra lapje aan de band te maken zodat zij deze in haar mond kan nemen. Binnen no time leer ik haar de band op mijn armen aan te geven, om deze daarna over mijn hoofd te liften. We oefenen met verschillende babypoppen, waarbij de laatste een realistisch gewicht heeft. Op deze manier kan ik de baby ook zelf in en uit bed liften.

Ben je benieuwd naar de rest van de column van hoofdredacteur Monique Wijnen? Lees het in de nieuwe februari-editie van Support Magazine, waar je een gratis proefnummer van aan kunt vragen. Meteen een abonnement nemen kan natuurlijk ook!

Geef een reactie