Nederlandse Hansa-zeilers kleuren podium volledig oranje tijdens WK

20 oktober 2021 - Redactie Support Magazine

Voor de zesde keer werden de Hansa Wereldkampioenschappen zeilen gehouden. Het tweejaarlijkse evenement vond van zaterdag 2 tot en met zaterdag 9 oktober plaats in het Italiaanse Palermo. Aanvankelijk kregen de zeilers te maken met weersomstandigheden die het onmogelijk maakten om het water op te gaan. Later in de week werden de weergoden de zeilers gelukkig gunstiger gezind en konden toch nog mooie wedstrijden worden gevaren. En dat heeft de Nederlandse delegatie geweten. Dat meldt Zeilen, platform voor en door zeilers.

Elf Nederlandse zeilers, van wie de meesten een (elektrische) rolstoel gebruiken, reisden af naar Palermo. In verschillende klassen gingen zij de strijd aan met andere sporters die afkomstig zijn uit alle windstreken.

Nederlandse prestaties

Het Nederlandse team heeft goed gepresteerd. In de Liberty klasse is Vera Voorbach Hansa-wereldkampioen geworden. In het paralympisch klassement van de Liberty servo waren naast Voorbach op één, Hanneke Deenen de nummer twee en Wilma van den Broek de nummer drie. Oftewel, een geheel oranje podium.

In het Liberty servo-klassement voor de mannen was Sefke Jan Holtrop de winnaar. Omdat Sefke Jan al was vertrokken, werd de prijs opgehaald door Olivier Vuijk. Hijzelf is tijdens zijn eerste Hansa WK zesde geworden in de Hansa 303 singles. Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier.

(Bron: Zeilen)

Altijd op de hoogte blijven?