Vorig jaar ontstond er op initiatief van North Sea Round Town een vruchtbare samenwerking tussen Stichting My Breath My Music en Yanna Pelser (alt violist, vocalist, componist). Na een succesvol concert in het Maaspodium moest er een vervolg komen. Speciaal voor dit tweede concert op donderdag 7 juli 2022 stelde Yanna Pelser een kwintet samen van interessante musici van My Breath My Music met een liefde voor vrije improvisatie. Tickets daarvoor zijn nu te koop.

De ongewone instrumentatie van deze groep (Magic Flute, zang, altviool, elektrische gitaar en percussie) maakt het mogelijk om een magische klankwereld te scheppen, omarmd door de prachtige akoestiek van de Doopsgezinde Kerk (Noordmolenwerf 3, 3011 AK in Rotterdam). De kerk is recent omgedoopt tot culturele hub, de Muziekwerf.

Grenzeloze muziek

Stichting My Breath My Music laat zien dat muziek maken geen grenzen kent en met een (ernstige) lichamelijke beperking vorm kan worden gegeven aan de liefde en de passie voor muziek. Muzikante Karin van Dijk speelt de Magic Flute, een blaasinstrument dat door My Breath My Music ontwikkeld is voor mensen met een lichamelijke beperking. Tevens is Van Dijk ambassadeur en bestuurslid van deze stichting. Samen met Yanna Pelser heeft zij de Magic Flute nog eens flink onder de loep genomen om de mogelijkheden van haar spel verder uit te diepen.

karin-magicflute Karin van Dijk speelt op de Magic Flute. Bekijk de video onderaan dit nieuwsbericht.

Coachingstraject

Yanna Pelser verzorgt op verzoek van North Sea Round Town een coachingstraject voor bandleden van De Bridge, de huisband van de stichting. Pelser is de eerste persoon in Nederland die de master 'Teachers Training Resonanzlehre, Musikphysiologie für Musiker' heeft behaald. Met haar expertise zet zij de musici in hun eigen kracht. In dit traject werken ze gezamenlijk toe naar dit slotconcert.

Samen met bevlogen zangeres Florine Joosse en doorgewinterde improvisatoren Remco Menting (percussie) en Timon Koomen (elektrische gitaar), o.a. bekend van trio Kapok, ontdekken ze al improviserend nieuwe klanken. Deze samenstelling zorgt ervoor dat er een uniek concert met mensen met en zonder een beperking plaatsvindt.

North Sea Round Town

Van donderdag 23 juni t/m zondag 10 juli vindt North Sea Round Town 2022 plaats, met ruim 375 programma's op maar liefst 125 verschillende locaties door heel Rotterdam. De organisatie vindt het belangrijk om samen te komen met de musici, makers, programmeurs, partners en relaties die het festival maken tot wat het is.

Kaarten kosten € 8,50 inclusief servicekosten en zijn hier te koop.

Meer lezen over hobby's en passies, en hulpmiddelen om deze te kunnen (blijven) uitvoeren? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine!

WORD ABONNEE

(Bron: North Sea Round Town)

Altijd op de hoogte blijven?