De Mentelity Foundation organiseert ieder jaar in week 23 de Motivation to Move-week, met tal van (sport)activiteiten om mensen met (en zonder) een beperking in beweging te brengen. Dit jaar is deze toffe week van 6 tot en met 12 juni. Kom jij in actie voor mensen met een lichamelijke uitdaging of wil jij met jouw lichamelijke uitdaging lekker sporten? Doe dan mee aan de Motivation to Move-week en kom in beweging.

Bewegen is voor iedereen belangrijk, maar voor mensen met een lichamelijke beperking misschien nog wel meer. Naast dat het bijdraagt aan een betere gezondheid, haalt het je uit een sociaal isolement. Iets dat hard nodig is, want 60% van de mensen met een lichamelijke beperking voelt zich soms eenzaam.

Kom in beweging!

Door de coronacrisis hebben alle mensen, wereldwijd, ervaren hoe het is om niet vrij te kunnen bewegen en sporten. Voor mensen met een lichamelijke handicap is dit echter de dagelijkse realiteit door het ontbreken van goede sportfaciliteiten of hulpmiddelen zoals protheses. De Mentelity Foundation roept alle (bekende) Nederlanders, buren, collega’s, klasgenootjes, vrienden en familie op om ook voor deze mensen bewegen, sporten en spelen mogelijk te maken.

Dat kan verschillen van het organiseren van een sportles voor dat kindje in een rolstoel, een golfclinic voor die jongen met één arm, een fietstocht voor het revalidatiecentrum uit jouw stad of gewoon een wandeling met ouderen uit jouw straat. Maar denk ook aan een het opzetten van een actie om geld in te zamelen om sporthulpmiddelen te financieren of onze evenementen mogelijk te maken. Samen kunnen en mogen bewegen is wat ons motiveert!

Activiteiten

Gedurende de Motivation to Move-week organiseert de Mentelity Foundation samen met partners verschillende (sport)activiteiten. Beweeg jij lekker mee? Schrijf je dan vanaf 15 september 2021 in voor een van de events of koop een ticket. Natuurlijk kan je ook de hele week zelf in beweging komen door te gaan wandelen, hardlopen, sporten of geld in te zamelen. Vergeet dan niet je activiteit te delen met #motivationtomove en tag de @mentelityfoundation!

Ga naar de website van de Mentelity Foundation om meer te lezen en je in te schrijven voor de events (onderaan de pagina).

Eerste editie

De eerste editie van de Motivation to Move-week vond plaats in 2021. Bekijk hieronder een korte video over de eerste editie:

Meer lezen over aangepast sporten? Neem een abonnement op Support Magazine!

Altijd op de hoogte blijven?