Mattel komt met Barbie-pop in rolstoel en met prothese

Productiebedrijf Mattel is druk bezig om de Barbiepop te moderniseren. Zo zijn er al Barbiepoppen verkrijgbaar van alle verschillende etniciteiten en is het eeuwige slanke lichaam van de diva inmiddels passé. Nu heeft Mattel ook bekendgemaakt Barbies met een handicap te ontwikkelen.

Op Instagram maakte Mattel het grote nieuws bekend: een Barbie in een rolstoel en een Barbie met een beenprothese worden toegevoegd aan de ‘Fashionistas’-lijn. Kim Culmone, hoofd van het ontwerpen van de iconische poppen, vertelde tegen TeenVogue dat er al jarenlang vraag was naar een pop in een rolstoel. Nu gaat die er ook eindelijk komen, en wel in samenwerking met de UCLA, de Universiteit van Californië (Los Angeles). Ook de pop met beenprothese is ontwikkeld met de universiteit, waarbij de prothese ook van de pop af te halen is. De nieuwe Barbies komen dit najaar op de markt. Of dat ook in Nederland zal zijn is niet bekend.

Niet de eerste keer
In 1997 maakte Mattel een zelfde soort introductie met de ‘Share-a-Smile Becky’-pop, zo schrijft PRI in 2017. Becky moest een vriendin van Barbie worden die een handicap en een roze rolstoel had. Becky was dat jaar meteen een hit en Mattel werd geprezen om de vertegenwoordiging van rolstoelgebruikers. Dat enthousiasme was snel voorbij toen Becky niet in het poppenhuis van Barbie paste. Als gevolg daarvan paste Mattel niet het droomhuis maar Becky zelf aan. Na enkele volgende versies (als schoolfotograaf en paralympische sporter) verdween Becky uit de Barbie-wereld.

(Bron: Vogue)

  1 comment for “Mattel komt met Barbie-pop in rolstoel en met prothese

Geef een reactie