Marcin Oleksy wint belangrijke voetbalprijs door omhaal op krukken

28 februari 2023 - Redactie Support Magazine

Marcin Oleksy heeft historie geschreven door als eerste voetballer met een handicap de Ferenc Puskás Award voor het mooiste doelpunt van het jaar te winnen. De Poolse spits, bij wie na een auto-ongeluk een been werd geamputeerd, ging vorig jaar viraal met een spectaculaire omhaal op krukken. Dat meldt het AD.

De 35-jarige Oleksy demonstreerde zijn klasse door vanaf de rand van het strafschopgebied met behulp van zijn krukken met een omhaal te scoren voor Warta Poznan tegen Stal Rzeszow in de Poolse PZU Amp Futbol Ekstraklasa. Voor het zware ongeluk was hij een veelbelovende keeper.

Ronaldo en Neymar

Oleksy schaart zich met de Puskás Award, die sinds 2009 bestaat, in een rijtje van wereldsterren. Onder anderen Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic en Neymar mochten de naar de legendarische Hongaarse voetballer vernoemde prijs eerder in ontvangst nemen.

"Het was moeilijk voor mij om hier zelfs maar van te dromen", zei een tegen de tranen vechtende Oleksy tijdens zijn speech bij de ceremonie in Parijs. Onder de genomineerden die hij versloeg waren WK-sterren als Kylian Mbappé en Richarlison.

(Bron: AD.nl)

Altijd op de hoogte blijven?