Marc de Hond wil op zoek naar mediatalenten met handicap

Foto: screenshot via YouTube/Marc de Hond

Presentator Marc de Hond, presentatrice Lucille Werner en radionieuwslezer Matijn Nijhuis hebben twee dingen met elkaar gemeen: ze werken in de media én hebben een handicap. Ze bundelen hun krachten om meer mensen met een handicap op tv te krijgen.

“Als een op de tien mensen een handicap heeft, waarom is Lucille Werner dan de enige presentator met een zichtbare handicap?”, aldus Marc tegenover het AD. Tegen RTL Boulevard zegt hij: “Ik ben zeker klussen misgelopen doordat ik in een rolstoel zit. Het heeft mij ook dingen opgeleverd. Maar het is vaak wel gelieerd aan mijn handicap, zoals verslag doen van de Paralympische Spelen.”

Perfecte plaatje
Om media een afspiegeling te laten zijn van de samenleving, moeten er meer mensen met een handicap in beeld komen, menen de BN’ers. Lucille: “In de media wordt altijd gezocht naar het perfecte plaatje, maar dat perfecte plaatje vertegenwoordigt de samenleving niet meer.”

Marc de Hond: “De Publieke Omroep zou met een podium moeten komen waar leuke, slimme, mediagenieke mensen met een handicap hun passie of talent kunnen tonen. Bij DWDD of Jinek kan ook best wel eens iemand in een rolstoel aanschuiven die over bijvoorbeeld Star Wars praat in plaats van zijn of haar handicap.”

Talentenjacht
Het zou zelfs een programmaformat kunnen zijn, Marc heeft al een plan in zijn hoofd: “Ik zou een database willen maken met talenten en experts met een handicap. Of een talentenjacht organiseren. Dan leg ik wel één regel op: je mag overal over praten, behalve over je handicap.”

Hij spreekt uitgebreider over desbetreffende ideeën in een video die hij opnam omdat woorden en koppen van nieuwsberichten uit verband werden getrokken:

Aanleiding
De situatie van (het gebrek aan) mensen met een beperking in de media werd uitgelicht door Radio 2 nieuwslezer Matijn Nijhuis, die in een bericht op Facebook liet weten dat hij vindt dat er meer mensen met een handicap op televisie moeten. Zijn bericht lichtte hij ook uitgebreider toe in het programma Spraakmakers van Radio 1. Bekijk het Facebookbericht hieronder:

(Bron: Televizier/RTL Boulevard)

Facebook Twitter Email

  1 comment for “Marc de Hond wil op zoek naar mediatalenten met handicap

  1. willem heitlager
    22 juni 2018 at 17:27

    Marc mischien dat ze wel naar jou luisteren geef ze op het podium(media) er maar flink van langs ,druk ze nog maar eens in het openbaar flink op de feiten grandioos wat je doet man????????????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *