L'Oréal komt met een apparaat dat het mensen met een handicap gemakkelijker moet maken om lippenstift aan te brengen. Het bedrijf gaat de applicator uitbrengen onder Lancôme, een cosmeticamerk dat deel uitmaakt van de L'Oréal-groep. Dat meldt het Vlaamse Nieuwsblad.

Aanpasbare hulpstukken

Hapta, zoals het gemotoriseerde apparaat heet, is vooral bedoeld voor mensen met een beperkte hand- en armfunctie. Het systeem heeft een oplaadbare batterij, slimme bewegingsbedieningen en aanpasbare hulpstukken om zo nauwkeurig mogelijk te kunnen gebruiken.

De werking is simpel: haal de lippenstift, en dat lukt met één hand, uit het omhulsel en plaats het in het apparaat. Daarna kan je met behulp van een handvat dat zorgt voor stabiliteit, de lippenstift aanbrengen zoals gewoonlijk.

Voordat Hapta dit jaar nog op de markt komt, start Lancôme eerst met pilots. Ze beginnen met de applicator voor lipstick, daarna zullen ook toepassingen voor andere soorten make-up getest worden. De prijs is nog niet bekendgemaakt.

Aangepast aan behoeften

"Lancôme streeft er al jaren naar om elke vrouw oplossingen te bieden die zijn aangepast aan haar behoeften", laat het cosmeticamerk weten in een persbericht. "Technologie heeft ons in staat gesteld om deze missie op een nog krachtigere manier te vervullen en een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we schoonheidsproducten en -diensten ontwikkelen en meer personalisatie mogelijk te maken en dat voor iedereen."

Bekijk op de website van L'Oréal meer over de Hapta.

(Bron: Nieuwsblad)

Altijd op de hoogte blijven?