Lego maakt poppetje van paralympisch kampioen Jetze Plat

Afbeelding via LEGO.

Jetze Plat, de sportman die alles al bereikt heeft wat je maar kunt wensen, heeft nu ook zijn eigen Lego-poppetje gekregen. Een blauw-geel mannetje in een wheelerrolstoel met een gouden medaille om. Onmiskenbaar Jetze Plat natuurlijk.

Via via kwam Jetze erachter. “Iemand vond het achterwerk van het figuurtje breder dan zijn bovenarmen. Inschattingsfoutje van Lego”, lacht de paralympisch kampioen. Sinds deze maand ligt de nieuwe Lego in de winkels te koop. Vier euro, da’s geen prijs voor een ‘echte Jetze’.

Eerbetoon
Jetze zal zelf niet de eerste zijn, die ‘zijn’ poppetje gaat kopen. “Maar het is een mooi eerbetoon”, laat hij aan de regionale media weten. Wellicht neemt hij het poppetje wel een keer mee naar een van de vele basisscholen waar hij zijn inspirerende verhaal geregeld afsteekt. Dat maakt de kinderen zo mogelijk nog enthousiaster. En anders deze Lego-liefhebber wel.

Kopen
Sinds 1 januari 2022 is de serie van 12 minifiguren te koop in de Nederlandse LEGO Shop voor €3,99 per figuurtje. Koop je ze online, dan krijg je willekeurig een poppetje uit de serie opgestuurd. In de winkels word je geholpen het zakje met de wheelerrolstoel te vinden.

(Bron: Trikipedia)

Geef een reactie