KNVB lanceert toolkit voor werving frame-voetbal

Foto: KNVB Media.

De KNVB heeft samen met de Johan Cruyff Foundation, de Dirk Kuyt Foundation en het Gehandicapte Kind een toolkit ontwikkeld om het frame-voetbal beter onder de aandacht te brengen in Nederland. Dat meldt de KNVB.

De frame-voetbal toolkit bestaat uit twee posters en enkele flyers. De flyers kunnen worden uitgedeeld om nieuwe spelers te werven of ouders/kennissen van kinderen die in aanmerking komen om frame-voetbal te spelen te informeren over deze aangepaste voetbalvorm.

Deze toolkit is gestuurd naar verschillende speciaal onderwijs scholen, revalidatiecentra en verenigingen die frame-voetbal aanbieden.

Daarnaast komen de frame-voetbaltrainers van de KNVB graag bij de scholen en verenigingen langs om een clinic te verzorgen.

Flyer over frame-voetbal. Afbeelding via KNVB.

Wat is frame-voetbal?
Frame-voetbal is een aangepaste voetbalvorm, waarbij kinderen die gebruik maken van een rollator/looprekje ook kunnen genieten van het voetbalspel. De basis van frame-voetbal is hetzelfde als in het reguliere voetbal, met 2 doelen en een bal. Door de lichamelijke beperking en het gebruik van een frame zijn er een paar belangrijke spelregels aangepast.

Frame-voetbal wordt met name gespeeld door kinderen en jongeren. Er zijn een aantal voetbalverenigingen in Nederland die frame-voetbal aanbieden. Het doel van de KNVB is om frame-voetbal bij meerdere verenigingen in Nederland uit te rollen, zodat iedereen in zijn of haar regio frame-voetbal kan spelen.

Alles lezen over aangepast sporten? Je vindt het in Support Magazine! Je hebt al een abonnement vanaf € 19,99 inclusief cadeaus.

(Bron: KNVB)

Geef een reactie