KNVB doet mee aan Europees project om amputatievoetbal boost te geven

De KNVB is in samenwerking met de European Football Development Network (EFDN), European Amputee Football Federation (EAFF), de Roemeense FA, Club Brugge Foundation en Real Betis Foundation begonnen aan een Europees project om het amputatievoetbal een boost te geven in Europa. KNVB wil het amputatievoetbal in Nederland onder de aandacht brengen.

amputatievoetbal KNVB

De KNVB wil amputatievoetbal onder aandacht brengen tijdens Limb Loss and Limb Difference Awareness Month. Foto: KNVB Media.

De maand april is Limb Loss and Limb Difference Awareness Month (LLLDAM). In deze maand wordt er door de amputatiegemeenschap aandacht gevraagd voor het verlies van ledematen of het verschil in ledematen.

Kracht van voetbal
Binnen dit Europese project wordt de kracht van voetbal ingezet om meer mensen met een amputatie aan het sporten te helpen. Vanaf de start van het voetbalseizoen ’23/’24 zal er op de KNVB Campus ook een programma gedraaid worden voor het amputatievoetbal.

Heb je een been- of armamputatie en wil je voetballen? Neem dan via e-mail contact op met de KNVB.

Financiering
Het Europese project wordt gefinancierd vanuit een Erasmus+ subsidie onder de naam ‘Nobody Offside’. Nobody Offside richt zich op een groep sporters met een ledematenverlies, dan wel een verschil in ledematen van verschillende leeftijden (6-50 jaar) met een focus op de jeugdige doelgroep (6-16 jaar).

Alles lezen over sporten met een handicap? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: KNVB)

Geef een reactie