Kamervragen over verschillen in parkeerbeleid met gehandicaptenparkeerkaart

De SP gaat Kamervragen stellen over het parkeerbeleid dat gemeenten hanteren voor mensen met een handicap. “Het is voor gehandicapten onduidelijk waarom de parkeerregels overal anders zijn.”

Dat zei Tweede Kamerlid Maarten Hijink van de SP in het consumentenprogramma Radar op NPO Radio 1. Iedere gemeente hanteert een ander parkeerbeleid. Er gelden dus verschillende regels als mensen met een lichamelijke beperking buiten hun eigen gemeente willen parkeren. Hijink vindt dat minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met de gemeenten om tafel moet.

Grote verschillen
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) liet aan Radar weten niets te voelen voor landelijk beleid. De VNG vindt dat besluiten over het parkeerbeleid voor mensen met een handicap bij de gemeenten moet blijven liggen, omdat er grote verschillen zijn tussen bijvoorbeeld het centrum van Amsterdam en dat van Oldenzaal.

(Bron: Gemeente.nu)

  2 comments for “Kamervragen over verschillen in parkeerbeleid met gehandicaptenparkeerkaart

 1. J. Koster
  13 april 2018 at 11:17

  Wat een vreselijke onzin dat iedere gemeente een eigen beleid mag bepalen. De vereisten voor het verkrijgen van een gehandicapten perkeerkaart verschillen toch ook niet. Dus moet er ook een uniform beleid komen ten aanzien van de gebruiksvoorwaarden, maar, nog veel belangrijker, een aantal minimum afmetingen waaraan iedere parkeerplaats moet voldoen ten aan zien van vrije ruitmte aan voor-, zij- en achterzijde. Want vele parkeerplaatsen zijn alleen geschikt voor één gehandicapte, begeleid door een valide persoon. En niet voor gebruik van een nog zelf rijdende gehandicapte, laat staan voor twee gehandicapten in 1 auto. (Zoals helaas bij ons het geval is, dus iedere rit met de auto is een uitdaging).

 2. willem heitlager
  13 april 2018 at 20:09

  tevens waarom moeten we die kaart elke keer vernieuwen ik ga echt niet meer lopen ,
  zoals het nummer van neil young damage is done , en chronisch gehandicapt bestaat ook niet gewoon overal dezelfde regelsdus landelijk enoveral met je kaartje kunnen parkeren

Geef een reactie