In de oktobereditie van Support Magazine

De nieuwe editie van Support Magazine valt vrijdag 27 september bij alle abonnees in de bus. Dit keer is het een special: in bijna heel het nummer staat het thema ‘Kids’ centraal. Als coverstory een interview met de piepjonge Jernilius Martina. Vorig jaar werd hij verkozen tot uniek sporttalent van het jaar, en dat gaf zijn zelfvertrouwen een enorme boost. Oftewel, wat sport voor kinderen met een beperking kan doen.

Verder veel tips voor leuke activiteiten en uitjes met kinderen. Al eens gedacht aan een rolstoelklimbos? Het bestaat!

Sam & Sarah
Sam & Sarah zijn twee avontuurlijke, vrolijke kinderen die zich alleen van hun klasgenootjes onderscheiden doordat ze zich in een rolstoel verplaatsen. Ze kennen alle trucjes van rolstoeltrainer Kees-Jan van der Klooster en vormen de hoofdrolspelers in het stripalbum ‘Je kunt meer dan je denkt’. Support Magazine laat de makers van de strip aan het woord.

Onderwijs: speciaal of regulier?
Het vinden van een geschikte school voor je kind is niet altijd eenvoudig. Het onderwijsaanbod is belangrijk, maar voelt je kind zich ook welkom? Kies je voor een speciale school of ga je voor de school om de hoek, waar je zoon of dochter misschien de enige in een rolstoel is? Hoe maak je de juiste keuze? Wim Ludeke, voorzitter van het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs adviseert: “Ga met meerdere scholen praten en voel of jouw kind welkom is.”

Durf het liefdespad op te gaan
Jacqueline Kool sprak met drie jonge mensen over hun ervaringen met seks en intimiteit. Carolien, Lena en Frank hebben alle drie CP. Het ontdekken van hun seksualiteit ervaarden zij best als een eenzame zoektocht. Ervaringen van anderen waren welkom geweest om met minder schroom hun liefdespad te verkennen. Ze delen daarom hun verhaal in Support Magazine.

En verder…

  • Bibian schittert op tv
    Sinds begin september schittert Bibian Mentel elke zaterdagavond op tv bij Dancing with the Stars. Support Magazine sprak met de voormalig topsportster, die sinds kort in een rolstoel zit. “Ik moest in sneltreinvaart behendig worden op wielen!”
  • Met een beperking in de politiek
    Meer mensen met een beperking in politiek en bestuur. Dat is het doel van een beleidsplan dat minister Ollongren dit najaar zal presenteren. Support Magazine las alvast het concept-onderzoeksrapport dat aan dit beleidsplan voorafgaat en kraakt wat kritische noten.
  • De mantelzorgmakelaar helpt
    Mantelzorgers hebben het soms zwaar. Voor hun situatie is veel aandacht in zorgland, en de laatste tijd ook in de politiek. Maar aan aandacht alleen heb je niet veel als ouder van een gehandicapt kind, of als partner van iemand met een progressieve ziekte. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de druk te verlichten. De mantelzorgmakelaar helpt om wegwijs te worden in het woud van mogelijkheden en regelingen.

Nieuwsgierig geworden?
Bestel het oktobernummer (editie 5 – 2019) op deze pagina. Wil je in de toekomst verzekerd zijn van automatische toezending van élke editie, dan kun je beter meteen een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Geef een reactie