Heb jij het beste idee voor de Zorg?

13 juni 2013 - Redactie Support Magazine

De inschrijving voor het 'Beste Zorg Idee' is geopend. Het Beste Zorg Idee is de eerste en enige wedstrijd waarbij heel Nederland wordt uitgedaagd om de zorg beter te maken. De wedstrijd wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Het Beste Zorg Idee is een initiatief van ONVZ Zorgverzekeraar. Met de wedstrijd wil de zorgverzekeraar de zorg beter, toegankelijker en efficiënter te maken.

In vijf jaar tijd werden duizenden innovatieve ideeën ingestuurd. Elk jaar kiest een jury uit alle inzendingen vijf finalisten. Het publiek bepaalt door te stemmen via Facebook en de website van het Beste Zorg Idee welk idee wint. De winnaar ontvangt een startkapitaal van 10.000 euro om zijn of haar idee te realiseren.

Wil je meedoen, maar weet je niet in welke richting je moet denken? Hier een paar voorbeelden van winnaars:
- Afgelopen jaar won Philip Boerebach met zijn idee om niet alleen huisartsen maar ook specialisten bedlegerige patiënten thuis te laten bezoeken. Dat is niet alleen voor de patiënt prettiger, het scheelt ook ambulanceritten.
- In 2011 won Anja Vissers met haar idee om medicijnen te sealen en te voorzien van een thermometerchip, waardoor ongebruikte medicijnen kunnen worden hergebruikt. Deze week is een apotheek in Nijmegen een pilot gestart.
- Het boodschappenpakket, een idee van Renate Rammeloo uit 2009, dat patiënten bij ontslag uit het ziekenhuis meekrijgen, heeft in diverse ziekenhuizen navolging gevonden.

Wil je meedoen of stemmen? De website van het Beste Zorg Idee is www.hetbestezorgidee.nl.

Altijd op de hoogte blijven?