Zaterdag 13 mei organiseert Gehandicaptensport Nederland in Utrecht de eerste multisportdag 'Sportief met Spierziekte' voor mensen met een spierziekte. Tijdens deze sportdag kan iedereen met een spierziekte gratis kennismaken met verschillende sporten. Rolstoelrugby, boccia, framerunning, elektrisch rolstoelhockey (e-hockey), dansen en kickit staan in ieder geval op het programma. Vind de sport die bij jou past!

Sporten en bewegen is fantastisch om te doen en te beleven. Sport vergroot de fysieke en mentale fitheid. Sport is ook contact maken met anderen, van elkaar leren, een passie delen, grenzen verkennen en bovenal plezier hebben. Helaas is sporten en bewegen nog niet altijd mogelijk voor iedereen. Onderzoek van GSN naar de sport- en beweegdeelname onder kinderen en volwassenen met een spierziekte laat zien dat er beperkte kennis is over spierziekten bij trainers en medesporters. Er wordt te weinig rekening gehouden met lichamelijke klachten als vermoeidheid. Graag wil Gehandicaptensport Nederland hier wat aan doen, en streven zij naar gelijke sport- en beweegkansen voor iedereen.

Sportief met Spierziekte

Het doel van het project Sportief met Spierziekte is om mensen met een spierziekte te laten zien hoe leuk en belangrijk het is om deel te nemen aan sport- en beweegactiviteiten. Sportief met Spierziekte wil deze doelstelling bereiken door zich het aankomende jaar ervoor in te zetten dat:

  • Sportverenigingen hun aanbod openstellen voor mensen met een spierziekte en trainers/coaches voldoende kennis hebben om deze sporters goed te begeleiden;
  • Mensen met een spierziekte weten waar ze informatie kunnen vinden over de geschikte sport- en beweegmogelijkheden in de eigen woonomgeving;
  • Er een kennisnetwerk met sportgerelateerde en spierziekten organisaties is ontwikkeld waar ervaringen en ideeën over het sporten met een spierziekte worden uitgewisseld.

Praktische informatie

  • Datum: Zaterdag 13 mei 2023
  • Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Sporthal de Dreef, Schooneggendreef 27, 3562 GG Utrecht
  • Kosten: Gratis

Schrijf je in voor de multisportdag via deze link. Hier vind je ook meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven?