Gerard van Linschoten en zijn vrouw Martina zijn er maar wat blij mee: de traplift die geplaatst is in het buitenportiek van hun appartement. Door die oplossing van Welzorg Woning op Maat hoeven ze niet te verhuizen uit ‘hun’ Amsterdamse wijk Holendrecht.

Gerards vrouw heeft een aandoening waardoor het fysiek functioneren steeds lastiger wordt. Al sinds de oplevering in de jaren zeventig van de vorige eeuw bewoont het echtpaar een appartement in Holendrecht. Een mooi onderkomen, want alles is er gelijkvloers. Ideaal dus. Maar er is toch een ‘dingetje’: de portiektrap naar de voordeur. Door Martina’s afnemende gezondheid wordt die portiektrap een steeds lastiger obstakel. Gerard: “Als we niks zouden doen, konden we hier op termijn niet meer blijven wonen.

RvHfoto_2023-09-23-Welzorg-Woning-op-Maat-Dhr.-Harin_5726 Foto: Richard van Herwaarden

Daarom kregen we ook al een verhuisindicatie – eentje voor heel Amsterdam. Nu wonen onze kinderen, die uiteraard heel belangrijk voor ons zijn, in Almere. Dat is vanuit deze wijk zo’n 30 minuten rijden. Maar stel dat we na een verhuizing in Amsterdam-West terechtkomen, dan wordt dat reizen een stuk langer - en dus lastiger. Verhuizen naar Almere bleek ook geen optie. Onze opgebouwde woonjaren, nodig om relatief snel een andere woning te krijgen, waren namelijk alleen geldig in Amsterdam.”

Oplossing

Toch verhuizen? Een traplift? Een andere oplossing? De zaak lag een tijdje stil. Na het afwegen van alle mogelijkheden was een traplift tóch de beste optie, maar daarvoor leek aanvankelijk geen budget beschikbaar. Uiteindelijk werd Gerard gebeld door Welzorg Woning op Maat. Na kennis te hebben genomen van de situatie, hadden zij alsnog een traplift kunnen vinden die wél binnen de mogelijkheden paste. Een pak van het spreekwoordelijke hart voor de ras-Amsterdammers.

“Ze kwamen de boel inmeten en de Welzorgman die ons bezocht, had een laptop bij zich waarop hij demonstreerde hoe het er precies uit zou gaan zien in ons portiek”, zegt Gerard met een lach. “Keurig verzorgd allemaal, net als de plaatsing zelf. Waarom dit uiteindelijk toch mogelijk was? Mijn traplift is tweedehands! En het leuke is: dat hebben ze me écht moeten zeggen, want ik zag het er niet aan af. Het is een puntgaaf ding, er mankeert echt niks aan.” Gerard is te spreken over die duurzame oplossing: “Dat eigentijdse hergebruik door Welzorg getuigt van een grote zorgvuldigheid op milieugebied. En dankzij deze oplossing kunnen mijn vrouw en ik heerlijk op onze vertrouwde plek blijven wonen. Absoluut een winwinsituatie. Top dus!”

Deze pagina wordt u aangeboden door Welzorg Woning op Maat.

Altijd op de hoogte blijven?