Fysio-app genomineerd voor award

6 juni 2013 - Redactie Support Magazine

De smartphone app 'FysiOtherappy' is genomineerd voor de grootste Nederlandse prijs voor medische apps: de Health App Award 2013. FysiOtherappy helpt patiënten door middel van 3D-animatietechnieken bij het uitvoeren van fysiotherapie-oefeningen. De beelden in de app zijn 360 graden draaibaar, waardoor ze van alle kanten bekeken kunnen worden.

De app is sinds februari verkrijgbaar in de Apple App Store en is inmiddels al 2000 keer gedownload. Er is een gratis lite-versie en een meer uitgebreide versie voor 89 cent. Een Android-versie staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar. Dan zullen er ook meer oefeningen op de app komen.

Uit een groot aantal medische apps heeft een jury, onder leiding van huisarts Bart Timmers, tien medische apps geselecteerd die in aanmerking kunnen komen voor de Health App Award. De apps worden onder andere beoordeeld op gebruikersvriendelijkheid, techniek en toepasbaarheid in de zorg. Bij deze selectie is de jury geholpen door de beoordelingen van meer dan 400 app-gebruikers (artsen, zorgverleners, patiënten). Tijdens het congres Apps4Health op 19 juni a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor meer informatie over de app surf je naar www.fysiotherappy.nl.

Altijd op de hoogte blijven?