De Etac Ki is een nieuwe generatie actieve vastframe rolstoelen die helpen het maximale uit je dag te halen. Of het nu gaat om je werk, hobby, school of lekker buiten spelen. Amelia, Guus en Barbara laten zien hoe ze hun rolstoelen op uiteenlopende manieren gebruiken.

Bruisende tweeling Amelia & Elske

Amelia en Elske zijn als achtjarige tweelingzussen onafscheidelijk. Op het klaslokaal na delen zij samen letterlijk ieder uur van de dag. Beide zussen hebben een tomeloze energie, het liefst spelen ze de hele dag buiten. Amelia heeft cerebrale parese en heeft daarom een rolstoel. Zo kan ze volop meedoen, waarbij zelfs Elske haar niet altijd kan bijhouden. Samen genieten ze van het buiten zijn, als echte hartsvriendinnen.

Amelia is natuurlijk gebaat bij een zo licht mogelijke rolstoel. Een die wendbaar genoeg is om die zo belangrijke rol in haar jonge leven te spelen. Een Ki zit haar dan ook als gegoten. Op die manier kan Amelia haar leven zo goed mogelijk beleven. Bovendien heeft Amelia haar rolstoel in haar favoriete kleur en met stoere spaakbeschermers gekozen, waardoor het ook echt háár rolstoel is. Van zo’n uitvoering is er dan maar één, net zoals er maar één Amelia en één Elske is.

Levenslustige Guus en zijn vriendin Fatima

Guus is een avontuurlijk ingestelde Amsterdamse jongen die van uitdagingen houdt. Met freerunning zocht hij ooit de randjes op en ging daar een keer ongelukkig overheen. Met een partiële dwarslaesie als gevolg. Levenslustig als Guus is, liet hij zich niet afremmen. Hij ontmoette Fatima. Samen vormen ze al vijf jaar een prachtig stel. Sinds kort wonen ze samen. Met Spooky en Amorra. Twee drukke puberpuppy’s die hen van hot naar her laten vliegen.

Guus-800

Ondanks zijn handicap wil Guus dezelfde vrijheid en spanning blijven ervaren. Guus heeft daarom een rolstoel nodig die sterk, licht, wendbaar en flexibel is. Die tegen zijn leefstijl is opgewassen er ook nog eens trendy en eigentijds uitziet. De Ki blijkt dan ook de perfecte match voor Guus. En ook voor Fatima én natuurlijk voor de hondjes Spooky en Amorra die – net als Guus – niet moe te krijgen zijn.

Barbara en haar nieuwe uitdaging Fury

Barbara is met haar bijzondere paardenshows overal in het land te vinden. Haar nieuwe uitdaging heet Fury, een prachtig paard waar Barbara sinds enkele maanden intensief mee traint. Dat trainen doet Barbara niet vanuit het zadel, maar vanuit een rolstoel. En dat gaat zo goed dat ze met haar shows andere paardenliefhebbers inspireert.

Barbara-800

Barbara en Fury brengen dagelijks heel wat tijd door in de manege en daarbuiten. Haar 'uit de hand gelopen hobby', zoals Barbara dat noemt, vergt veel energie en stelt ook hoge eisen aan de kwaliteit van haar rolstoel. Die moet haar steunen en stevig, sterk, wendbaar en licht zijn om het ‘grondwerk’ zo goed mogelijk te verrichten. De Ki past bij haar liefde voor paarden en de training die ook anderen zo inspireert.

Altijd op de hoogte blijven?