Eigen regie over wonen en zorg

6 februari 2020 - Redactie Support Magazine

Nathalie Verstegen (31) uit Herpen ervaarde dat het bij de bestaande opties voor zelfstandig wonen met zorg verre van gangbaar is om zelf te kunnen kiezen hoe en waar je woont. Maar ook met wie je woont, en wie je zorgverleners zijn. Powervrouw Nathalie ontwikkelde een eigen initiatief waarbij ze optimaal de regie houdt: Mindset Wonen. Ze zoekt nog kandidaten voor haar project.

"Ik zie mezelf als een ondernemende vrouw met doorzettingsvermogen, die positief in het leven staat. Ik leid een zo zelfstandig mogelijk leven, al heb ik bij de uitvoering ervan soms assistentie nodig. Mijn leven is niet doorsnee. Door een fysieke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer met een spraakcomputer en mijn mimiek," aldus Nathalie. Ze zocht naar mogelijkheden om ook op woongebied het leven te leiden dat bij haar past, wat leidde tot het wooninitiatief Mindset Wonen.

Wat is het?

  • Mindset Wonen is een wooninitiatief voor zelfstandige mensen met een fysieke beperking, ADL-assistentie, en een persoonsgebonden budget. Bij Mindset Wonen draait alles om autonomie. Als bewoner regel je zoveel mogelijk zelf, ook als het gaat om zorg. Het wordt een vereniging, zo heeft iedereen evenveel inspraak.
  • Het gaat om een nieuwbouwproject in Lent, een plaats in de gemeente Nijmegen. De tien appartementen van Mindset Wonen liggen op de begane grond van een wooncomplex en zijn helemaal aangepast aan mensen met een lichamelijke beperking. De oplevering is in het najaar van 2021.

Zorgpool

  • Hoe de ADL-zorg geregeld wordt, hangt helemaal af van de wensen van de bewoners zelf. Iedereen kan eigen hulp inschakelen. Daarnaast komen er hulpen die bij meerdere bewoners zorg verlenen. Daarvoor komt er een pool met beschikbare assistenten.

Interesse?

Lees het hele interview met Nathalie Verstegen in Support Magazine

Het februarinummer van Support Magazine is een Woonspecial! Je kunt de editie (nr. 1/2020) hier bestellen. Wie in de toekomst verzekerd wil zijn van automatische toezending van elke editie, kan natuurlijk beter een abonnement nemen. Je bent al abonnee vanaf € 19,99 per jaar.

Altijd op de hoogte blijven?