"Door het meedenken van Welzorg Woning op Maat kan ik weer onbezorgd koken"

22 december 2023 - Redactie Support Magazine
Beeld: Richard van Herwaarden

Ruim een jaar geleden werd de keuken van Marnix Brienne aangepast. Dat idee ontstond min of meer bij toeval toen zijn ergotherapeut vroeg hoe hij het met zijn rolstoel redde in zijn normale, niet-aangepaste keuken. Hij zegt nu: “Toen alles aangepast was, dacht ik wel: waarom heb ik dit niet eerder gedaan?”

Marnix heeft sinds 1993 multiple sclerose (MS) en gebruikt daarom in het dagelijks leven een rolstoel. “We zijn op een gegeven moment gelijkvloers gaan wonen, maar lang was er voor mij toch een bepaalde drempel voor andere aanpassingen in huis,” erkent hij. "Je wilt niet ziek zijn of apart behandeld worden, je wilt zoveel mogelijk gewoon meedoen. Ik ben wat dat betreft echt van het zelfredzame. En omdat ik me in onze oude keuken ook prima kon redden, was het voor mij goed zo. Tot mijn ergotherapeut zei: ‘Als jij nou een pan aardappels moet afgieten, hoe doe je dat dan?’ Ik pakte dan de pan van het fornuis, zette hem op schoot en reed naar de gootsteen. Ze zei: ‘En wat als die pan omkiepert?’ Tja, daar had ik niet aan gedacht. Zo ben ik eigenlijk in contact gekomen met Welzorg Woning op Maat.”

Nu, ruim een jaar verder, is Marnix blij dat hij zijn eigen ‘grens’ is overgegaan. “Toen ik eenmaal contact had met Welzorg Woning op Maat, was voor mij de drempel ook wel weg. Ik heb nu een onderrijdbare keuken, waarin ik me prettig kan bewegen. Dat is fijn. Ik hoef niet meer scheef voor het aanrecht te staan: ik rijd eronder en kan doen wat ik wil.”

Marnix is blij met de goede service van Welzorg Woning Op Maat. “Ze hebben fantastisch meegedacht,” blikt hij terug. “Natuurlijk is het de gemeente die de aanpassingen moet betalen, dus ben je gebonden aan de regels van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Welzorg Woning op Maat kijkt echt hoe ze binnen die regels het maximale kunnen doen. De monteurs waren enorm meedenkend, ze gingen pas weg toen de keuken naar wens was. Dankzij hen heb ik een comfortabele keuken, waar ik met veel plezier in kook.”

Deze pagina wordt u aangeboden door Welzorg Woning op Maat.

Altijd op de hoogte blijven?