Doe mee aan meedenksessie voor studenten met beperking

Foto via Pixabay.

Heb je problemen bij het aanvragen van een aanpassing bij een tentamen? Of ervaar jij belemmeringen om actief lid te kunnen worden bij jouw studie- of studentenvereniging? Heb je ideeën hoe studeren met een beperking verbeterd kan worden? Dan word je door Ieder(in), ECIO, JongPIT, ISO en LSVb uitgenodigd voor de volgende meedenksessie op 18 mei.

De bijeenkomst wordt georganiseerd voor studenten met een beperking in het mbo, hbo of aan de universiteit. Je kunt fysiek aansluiten bij de meedenksessie, of online meedoen via Teams.

Over twee thema’s ga je in gesprek:

  • Toetsen en examens
  • Meedoen aan het studentenleven (zowel in Nederland als internationaal)

Je kiest tijdens de bijeenkomst één van beide deelsessies. In een deelsessie ga je in gesprek over vragen zoals: wat is jouw ervaring met het aanvragen van een aanpassing bij een tentamen? Wat is er volgens jou nodig om toetsen en examens toegankelijker te maken? Of: ervaar jij belemmeringen om actief lid te kunnen worden bij jouw studie- of studentenvereniging? Of om deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma? En wat gaat hierin goed? Heb je ideeën hoe dit verbeterd kan worden?

Voor wie?
Studenten aan het mbo, hbo of wo met een beperking, chronische aandoening of psychische kwetsbaarheid die graag ervaringen willen delen over één van deze twee onderwerpen.

Wanneer?
Op 18 mei van 16.30 tot 18.00 uur, met een borrel achteraf voor studenten die op locatie deelnemen.

Waar?
Je bent welkom om de sessie fysiek bij te wonen of online via Teams. De locatie van de live sessie: Ieder(in), Churchilllaan 11 – 1e verdieping, 3527 GV te Utrecht.

Heb je vooraf vragen over de bijeenkomst, twijfel je of de sessie voor jou is bedoeld of kun je niet kiezen uit de twee thema’s? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Dat kan door te mailen, appen of bellen naar Lydia Vlagsma: l.vlagsma@iederin.nl of 06-41202073.

Bij het aanmelden voor de sessie kun je aangeven wat je nodig hebt om (online of fysiek) mee te kunnen doen, zoals een tolk NGT of schrijftolk.

Na afloop van de bijeenkomst ontvang je een bedankje voor je deelname.

Meld je hier aan voor de meedenksessie.

(Bron: Iederin)

Geef een reactie