American Airlines staat flink voor schut door een video waarin te zien is hoe medewerkers in de bagageafhandeling niet bepaald voorzichtig omgaan met een rolstoel. De TikTok-video, die viraal ging op sociale media, werd afgelopen weekend opgenomen op de luchthaven van Miami.

In de video is te zien hoe een medewerker een rolstoel, die uit een vliegtuig is gehaald, hard naar beneden laat glijden via een helling. Beneden maakt de rolstoel een salto, waarna een andere medewerker op het platform de rolstoel van het asfalt raapt en op een bagagewagen plaatst.

 

@haez93 Dang, after i saw them do this and laugh with the first two wheelchairs i had to get it on film. That is not what id call “handling with care” for someones mobility device…. #AmericanAirlines #handlewithcare #mobilitydevice #wheelchair ♬ Oh No - Kreepa

 

Derde rolstoel

Volgens TikTok-gebruiker 'Haez93' die dit heeft gefilmd, was de betreffende rolstoel al de derde die op die manier uit het vliegtuig kwam. Elk jaar raken in de Verenigde Staten duizenden rolstoelen en scootmobielen vermist of beschadigd.

American Airlines noemt de video 'erg verontrustend' en zegt het incident te onderzoeken.

(Bron: Piloot & Vliegtuig)

Altijd op de hoogte blijven?