Diede de Groot opnieuw genomineerd voor Laureus Award

Diede de Groot maakt wederom kans op een prestigieuze Laureus World Sports Award. Net als vorig jaar is de rolstoeltennisster uit Oudewater genomineerd voor de prijs die wordt gezien als de ‘Oscar van de sport’. Dat meldt RTV Utrecht.

Foto via Laureus.

Ook Max Verstappen en Annemiek van Vleuten zijn genomineerd. Verstappen ontving afgelopen jaar het zilveren beeldje voor de sportman van het jaar, nadat hij zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 had veroverd.

Eerder genomineerd
De Groot (26) schreef de afgelopen twee jaar alle grandslamtoernooien op haar naam. Vorig jaar moest ze het in haar Laureus-categorie afleggen tegen de Zwitserse rolstoelatleet Marcel Hug. Afgelopen weekend won zij ook de eerste editie van het ABN AMRO Open voor vrouwen.

Voormalig rolstoeltennisster Esther Vergeer uit Woerden is voorlopig de enige Nederlandse sportvrouw met een Laureus Award, zij kreeg in 2002 en 2008 de prijs voor beste sporter met een handicap.

Meer lezen over gehandicaptensport op recreatief en paralympisch niveau? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: RTV Utrecht)

Geef een reactie