Dansen, lopen, opstaan en contact maken met intelligente robotrollator

Foto via Robot Care Systems

Robot Care Systems brengt eind mei officieel de eerste robotrollator op de markt. De robotrollator met de naam Lea zorgt ervoor dat mensen die minder mobiel zijn een zelfstandiger, veiliger en actiever leven kunnen leiden.

De zorgrobot wordt tijdens de Support 2018 aan consumenten gepresenteerd. Lea zal dan te zien zijn op de stand die Robot Care Systems met thuiszorgwinkel Vegro deelt (Hal 8 – Stand C038).

Slimme rollator
Oprichter en robotexpert Maja Rudinac en haar team begonnen drie jaar geleden met de ontwikkeling van de zorgrobot. Lea (Lean Empowering Assistent) ondersteunt, motiveert om te bewegen, legt contact, helpt herinneren en analyseert activiteiten van de gebruiker. Met de zorgrobot richt Robot Care Systems zich niet alleen op de particuliere markt, de oplossing zal ook toegepast worden in de thuiszorg, bij revalidatiecentra en zorginstellingen.

Lopen, steunen en dansen
Lea is voorzien van sensoren en een intelligent systeem, waardoor zij weet hoeveel steun zij moet geven bij het (op)staan en lopen, obstakels kan detecteren en zelfstandig naar de gebruiker toe kan komen. Bovendien stimuleert zij dagelijkse beweging, herinnert zij de gebruiker aan agendapunten en biedt ze de mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden. Gebruikers kunnen met Lea ook zelfstandig een dans met bijpassende muziek naar keuze maken.

Robot Care Systems
Robot Care Systems (RCS) is een werkmaatschappij van Robot Robots Company (RRC), dat robotica beschikbaar wil maken voor zowel bedrijven en organisaties als consumenten. De 25 hooggeschoolde medewerkers van RCS werken samen met onderzoek partners van universiteiten en kennisinstituten en zakelijke partners uit binnen- en buitenland. De producten van RCS zijn ontwikkeld om dóór te gaan, daar waar menselijke inspanningen ophouden of tekortschieten. Niet met zielloze machines, maar met de inzet van zelfstandig werkende medische middelen die ontwikkeld zijn vanuit het hart. Bovendien moet deze technologie begrijpelijk en toegankelijk zijn.

Geef een reactie