Comfortabel zitten met de Real 9000 plus trippelstoel

Arts Margot Joore over haar aangepaste Real 9000 plus trippelstoel: “Mijn werk bestaat veel uit administratieve taken als verslaglegging, relatief veel zitten dus. Met die duurbelasting heb ik moeite. Gelukkig kan ik de rug en de zithoek van mijn trippelstoel veranderen, waardoor ik langer pijnvrij kan zitten. Het is passen en meten geweest voordat mijn rugleuning echt goed aanvoelde, en als je het over maatwerk hebt…”

“De rugleuning is gefaseerd opgebouwd, echt heel kundig. Eerst begonnen we met een plank, een paar kussens en provisorische bekleding. Uiteindelijk is de rugleuning, na een langere proefplaatsing, afgewerkt in hun eigen werkplaats. Ik ben ontzettend tevreden over de stoel. Afhankelijk van mijn dag kan ik beperkt stukjes lopen. Door de zitting elektrisch omhoog te doen kan ik makkelijker opstaan. En alles werkt met gasveren, ik hoef dus alleen maar een hendel over te halen. Aangezien we vloerbedekking op het werk hebben, kost het me wel wat spierkracht om te trippelen, maar alles wat ik aan spierkracht nog kan trainen is mooi meegenomen.”

  • Materiaal: staal en gepolsterde delen
  • Gewicht van de rolstoel: 20 kg
  • Maximaal gebruikersgewicht: 135 kg
  • Draaicirkel: om zijn as
  • Instellingen: de stoel heeft door zijn traploze instellingen de een zeer grote reikwijdte aan instelmogelijkheden
  • Standaardfuncties op de stoel: er is sprake van een modulair systeem
  • Mogelijkheden voor maatwerk: de vele opties zorgen vaak voor een geschikte voorziening, lukt dit niet dan is er de mogelijkheid om een individueel op maat gemaakte stoel te realiseren
  • Voordelen: de stoel kan ervoor zorgen dat een werkplek weer geschikt is, zonder dat er energie verloren gaat aan het zitten op zich
  • Voor wie is de rolstoel uitermate geschikt: voor eenieder die comfort en juiste ondersteuning op zijn of haar werkplek wil

Voor meer info ga je naar de website.

Geef een reactie