Cinekid Festival toegankelijk voor kinderen met rolstoel

Milan en Ilya zitten met hun rolstoel op de beste rij in de Bio Bioscoop. Foto via Bio Vakantieoord.

Cinekid is deze herfstvakantie te zien in de bioscoop van het Bio Vakantieoord in Arnhem. Het aangepaste vakantiepark doet van 23 t/m 28 oktober mee aan het kinderfilmfestival. Het Bio Vakantieoord biedt de films aan voor gezelschappen met kinderen die een handicap hebben, zodat zij ook eens op de beste plekken in de bioscoop kunnen zitten. Acteur en Bio Ambassadeur Leendert de Ridder opent het festival op 23 oktober met een heuse première.

De Bio Bioscoop draait in de herfstvakantie vier bijzondere Cinekid films voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 9+ jaar. Dit zijn: De avonturen van Anansi de spin, Wonderlijke Werelden, Mijn leven is een circus en Kinderen van gescheiden ouders. De films zijn gratis toegankelijk en worden ieder twee keer vertoond. Per voorstelling zijn er twintig plaatsen beschikbaar. Klik hier voor de programmering en om plaatsen te reserveren.

Première met Leendert de Ridder
Het Cinekid Festival wordt op 23 oktober om 14.00 uur feestelijk geopend door acteur Leendert de Ridder. Hij is niet alleen ambassadeur van het Bio Vakantieoord, maar zit dit jaar ook in de Cinekid Jury voor de Beste Nederlandse Kinderfilm. Bezoekers kunnen Leendert, ook bekend als Mees Kees, het hemd van het lijf vragen en natuurlijk mogen ze ook met hun idool op de foto! Na de opening draait de film Wonderlijke Werelden.

Over Bio Vakantieoord
Het Bio Vakantieoord is een aangepast vakantiepark voor gezinnen met kinderen met een meervoudige handicap. De stichting is al in 1927 opgericht door de Nederlandse Bioscoopbond en dankt daaraan haar naam. Jaarlijks brengen 1900 gezinnen met kinderen met een beperking hun vakantie door bij het Bio Vakantieoord. Alle hulpmiddelen zijn er standaard aanwezig en het park beschikt over een therapeutisch zwembad, een manege én een bioscoop. Alle hulpmiddelen en aanpassingen maken een aangepaste vakantie enorm kostbaar. Dankzij giften en donaties kunnen gezinnen met kinderen met een handicap toch genieten van een fijne en betaalbare vakantie samen.

Over Cinekid
Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers. Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld in een taal die kinderen bereikt. Maar ook is Cinekid hét internationale platform gericht op kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden. Cinekid Festival vindt plaats van 13 t/m 31 oktober in het hele land.

(Bron: Bio Vakantieoord)

Geef een reactie