Cedris: ‘Maak nu werk van de inclusieve arbeidsmarkt’

Foto door Marcus Aurelius via Pexels

“En nu voortvarend werk maken van een inclusieve arbeidsmarkt, een arbeidsmarkt waarop iedereen kan meedoen. De politiek moet de gedane beloftes op dit vlak waarmaken.” Dat zegt Cedris, de vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt. Op basis van de verkiezingsuitslag is er een grote meerderheid in de Tweede Kamer die de baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking wil verhogen.

“De basis van de arbeidsmarkt schreeuwt om versterking. Werkgevers en werknemers moeten overal in het land kunnen rekenen op ondersteuning op maat. Dat is hard nodig, zodat veel meer werknemers met een arbeidsbeperking de waarde van werk kunnen ervaren. Als het even kan bij een reguliere werkgever, als het moet op een beschutte werkplek”, aldus Job Cohen, voorzitter van Cedris.

Best passende plek
De sociaal ontwikkelbedrijven, die kwetsbare werknemers en werkzoekenden begeleiden en ondersteunen naar betaald werk en inzetten op het ontwikkelen van mensen, vervullen hierin een essentiële rol. Uiteindelijk is het doel om iedereen werk te bieden op de best passende plek.

Regeerakkoord
Cedris pleit voor extra financiële inzet, waardoor ook de meest kwetsbare mensen zich kunnen ontwikkelen en kunnen rekenen op een betaalde baan, en verwacht dat dit in het regeerakkoord wordt opgenomen. Dat is noodzakelijk om de baankansen voor mensen met een arbeidsbeperking drastisch te verbeteren.

(Bron: Cedris)

Geef een reactie