Geoffrey Schneiderman, een 63-jarige man met multiple sclerose, raakte gewond bij het verlaten van een British Airways-vliegtuig in Vancouver.

Dit voorval vond plaats op 25 juli vorig jaar toen Schneiderman, die een elektrische rolstoel gebruikt, in Vancouver aankwam vanuit Londen Heathrow. Bij aankomst werd hem verteld dat de luchthaven geen 'Eagle Lifter' had, een speciale, smalle tillift voor transfers in het vliegtuig. Hij wachtte twee uur op een oplossing.

Trolleys

Om hem toch nog van boord te krijgen, bedachten paramedici om Schneiderman met een brancard op twee trolleys, die eigenlijk voor eten en drinken aan boord bedoeld zijn, te transporteren. Terwijl ze naar de uitgang reden, begonnen de trolleys elk een andere kant op te gaan. Medepassagiers riepen verontrust naar de paramedici om hen te waarschuwen, en Schneidermans partner kreeg bijna een hartaanval.

Vakantie in ziekenhuis

Vervolgens werd Schneiderman onder zijn oksels naar zijn rolstoel gesleept, met een voetblessure en afstervend weefsel als gevolg. Zijn vakantie met familie in Vancouver bestond voornamelijk uit bedrust en drie keer per week een bezoek aan het ziekenhuis om amputatie te voorkomen. Na onderhandeling ontving hij iets meer dan 1.700 euro compensatie van British Airways.

Bekijk de videoreportage via CBC News:

British Airways heeft niet gereageerd op een interviewverzoek van CBC News. Vancouver International Airport reageerde in een mededeling dat het rapport "diep verontrustend" is en dat er een onderzoek gaande is.

Bron: CBC

Altijd op de hoogte blijven?