Bibian Mentel opent eigen Cruyff Court

Een bijzonder moment dinsdagmiddag op het terrein van De Hoogstraat Revalidatie. Daar mocht Bibian Mentel haar eigen Cruyff Court openen. Het sportveld zal gebruikt worden door revalidanten van het centrum. “Trotser kun je me niet maken, mijn eigen Cruyff Court in gebruik genomen door revalidanten. Dat ik dit zelf kan zien maakt me heel blij.”

Het Speciale Cruyff Court is volledig afgestemd op de behoeften van kinderen en volwassenen die bij De Hoogstraat Revalidatie Utrecht revalideren. Het veld zal een centrale plek innemen bij hun behandelprogramma’s. Een bijzondere locatie voor Bibian, aangezien ze er zelf meerdere keren gerevalideerd heeft. “Het is zo mooi dat dit court er is en ik hoop dat er heel veel kinderen van gaan genieten en lekker kunnen bewegen.”

– Tekst gaat verder na de foto’s –

Al volop in gebruik
Het Cruyff Court ligt er pas net, maar is nu al een groot succes. Zo hebben inmiddels de eerste revalidanten er kunnen oefenen en afgelopen weekend werden er zelfs diverse activiteiten georganiseerd door derden. Zo vond er een training van het Nederlandse Heren Zitvolleybalteam plaats, in aanloop naar de Nations League en het EK. Ook organiseerde Only Friends Utrecht er dans- en voetbalactiviteiten voor kinderen met een beperking.

Openbaar sportveld
Naast de georganiseerde activiteiten, is het Speciale Cruyff Court ook een openbaar sportveld. Kinderen uit de wijk, met en zonder beperking, weten het Cruyff Court al direct goed te vinden en op sommige momenten is het er hartstikke druk met sportende kinderen. “Als ik dat hoor, maakt mijn hart een sprongetje. Een prachtig voorbeeld van inclusief sporten”, aldus Bibian Mentel.

Dankbaar
Bibian en de Mentelity Foundation bedanken daarom de Cruyff Foundation en De Hoogstraat enorm: “Het is zo gaaf dat we nu samen kinderen in beweging gaan brengen. Daar wil ik deze organisaties voor bedanken. Een droom die uitkomt!”

Bekijk de video van de opening:

(Bron: Mentelity Foundation)

Geef een reactie