Amazone Rixt van der Horst mikt met nieuw paard op paralympisch goud in 2024

Rixt van der Horst. Schermopname video Omrop Fryslân.

Paralympisch amazone Rixt van der Horst heeft het paard gepresenteerd waarmee ze toewerkt naar de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. Het gaat om de Duitse merrie Akuna Matata. “Goud is het enige dat ontbreekt op mijn nachtkastje”, zegt Van der Horst tegen Omrop Fryslân.

In een heerlijk lentezonnetje staat er op een grasveld van een villa in Oranjewoud een mooi, bruin paar te pronken. Het zwarte haar in vlechtjes en een bandje met glimmende stenen op het voorhoofd. Op de rug zit de Grouster amazone Rixt van der Horst. Ze nemen met zijn tweeën ruim de tijd voor de pers, die de twee op de foto zetten.

– Artikel gaat verder onder de video –

‘Nog niet klaar’
Met Akuna gaat Van der Horst een nieuwe paralympische cyclus in van drie jaar op weg naar Parijs. “Na Tokio heb ik een periode gehad waarin ik de tijd heb genomen om te kijken of ik wel door wilde gaan. Je hele leven, en dat van je omgeving, staat in het teken van de topsport. Maar uiteindelijk begon het toch te kriebelen, want ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was.”

Zoektocht naar nieuw paard
Voor de Paralympische Spelen van 2024, en het traject er naar toe, was wel een nieuw paard nodig. En dus ging Van der Horst om tafel met vriendin en oud-trainer Caroline Slisser. “We hebben samen een heel profiel opgesteld,” vertelt Slisser, die ook bij de presentatie aanwezig was.

Alles lezen over (paralympische) sport? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine!

(Bron: Omrop Fryslân)

Geef een reactie