Able2 en Worldwide Vision slaan handen ineen

11 augustus 2022 - Redactie Support Magazine

De totaalleverancier van zorg- en revalidatiehulpmiddelen Able2 Europe BV uit Zevenbergen heeft Aukjor BV overgenomen, een bedrijf uit Oisterwijk dat met handelsnaam Worldwide Vision gespecialiseerd is in hulpmiddelen voor blinden en slechtzienden. Met de overname van Worldwide Vision, dat in 1996 opgericht is door Rinus Snoeren, breidt Able2 Europe BV het huidige portfolio uit en onderstreept het de ambitieuze groeiambities.

Able2 Europe BV is opgericht in 2002 en is de totaalleverancier van zorghulpmiddelen en revalidatiehulpmiddelen voor jong en oud. Able2 Europe BV importeert innovatieve zorg- en revalidatiehulpmiddelen vanuit de gehele wereld en levert uitsluitend via de vakhandel: medische speciaalzaken, mediotheken, thuiszorgwinkels, webwinkels, revalidatiewinkels, apotheken, groothandels en zorginstellingen.

Schakel

"Met ons bedrijf vormen wij een schakel tussen de medische wetenschap, de artsen, ergotherapeuten, zorgverleners aan de ene kant, en de productontwerpers, technici en engineers aan de andere kant", vertelt managing director Richard van Eekelen van Able2 Europe BV. "Met de overname van Worldwide Vision voegen we een nieuw klantsegment toe aan ons portfolio en breiden we onze productrange uit. Bovendien kunnen we door de grote gemene deler op veel vlakken synergievoordelen bewerkstelligen. Worldwide Vision zal nog sterker uit deze overname komen. Onze groeiverwachting is dat wij de omzet van Worldwide Vision binnen 3 à 5 jaar verdubbelen."

Eerdere overnames

Able2 deed al eerder overnames om het productportfolio uit te breiden. In 2008 werd Spinal Product Ltd. gekocht, een fabrikant van zit-, rug-, hoofd- en positioneringkussens. Isagi Ltd is geacquireerd in 2017; dit bedrijf is gespecialiseerd in antislipmateriaal voor veiligheid en grip in en rond het huis en op de werkvloer.

Over Able2

Het hoofdkantoor van Able2 is gevestigd in Zevenbergen. Het bedrijf is sinds 2002 internationaal actief door een samenwerking met Able2 UK Ltd. In 2010 werd een vestiging in Spanje geopend, waarbij in 2019 ook een kantoor in Alicante werd gevestigd om de Spaanse en Portugese markt te bedienen.

Meer lezen over hulpmiddelen? Neem nu een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Able2)

Altijd op de hoogte blijven?