102 extra NS-stations krijgen reisassistentie

1 augustus 2019 - Redactie Support Magazine

Goed nieuws voor reizigers met een beperking: NS breidt het aantal stations met assistentie voor reizigers met een beperking fors uit met 102 extra stations. Het totaal komt daarmee op 245. Een belangrijke stap om de reismogelijkheden voor een grote groep uit te breiden.

De uitbreiding is niet alleen voor rolstoelgebruikers, maar ook voor reizigers met een auditieve of visuele beperking.

Gesprekken

NS heeft hierover afspraken gemaakt met partners Ieder(in), Oogvereniging, de Roos Prommenschenkel Foundation en ProRail. Vorige maand nog werd Deventer Colmschate aan de lijst met reisassistentie toegevoegd. Met de start van de nieuwe dienstregeling op 15 december 2019 komen daar nog eens de volgende 10 stations bij Amsterdam Sciencepark, Zaandijk Zaanse Schans, Halfweg Zwanenburg, Kapelle Biezelinge, Heiloo, Den Haag Ypenburg, Amersfoort Schothorst, Hoorn Kersenboogerd, Veenendaal West en Grou-Jirnsum. Op dit moment ligt het voorstel bij de reizigersorganisaties verenigd in LOCOV ter goedkeuring. De volledige uitbreiding naar 245 stations wordt binnen 5 jaar afgerond.

Toegankelijke treinen

In de augustuseditie van Support Magazine, die afgelopen vrijdag bij abonnees arriveerde, gaan we uitgebreid in op de toegankelijkheid van NS-treinen en -stations. In het artikel 'NS even kijken' spreken we met Roos Prommenschenckel (zie bovenstaande video) die hierin voor het eerst bekendmaakt dat bijna alle NS-stations reisassistentie krijgen. Ben je benieuwd naar het artikel? Je kunt de augustuseditie via deze pagina bestellen.

Bekijk hier de kaart met alle stations die reisassistentie hebben of krijgen (pdf):

800_overzichtnsreisassistentiestationsincl20202025dd30072019-901192 Foto via NS

(Bron: NS)

Altijd op de hoogte blijven?