Zorgkostenonderzoek: hoeveel ben jij kwijt aan zorg?

9 februari 2024 - Redactie Support Magazine
Pixabay

Ieder(in) doet onderzoek naar de zorgkosten die mensen met een beperking of chronische ziekte maken. En wat dat betekent voor hun financiële en dagelijkse leven. Doe jij ook mee?

Zorg en ondersteuning moeten voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor mensen die vaker dan gemiddeld zorg en ondersteuning nodig hebben. Zoals mensen met een beperking of chronische ziekte. In het onderzoek wordt uitgevraagd welke kosten mensen vanwege hun aandoening of beperking maken. Daarbij gaat het niet alleen om zorgkosten en eigen bijdragen. Maar ook om bijkomende kosten. Bijvoorbeeld voor extra verwarming van het huis of vervoer. Daarnaast wordt mensen ook gevraagd of ze nog kunnen rondkomen.

Verkennend onderzoek

De vragenlijst is onderdeel van een verkennend onderzoek. Zo voert Ieder(in) verschillende interviews uit met ervaringsdeskundigen. Ook leggen zij de uitkomsten van de vragenlijst voor aan een aantal experts op het gebied van handicap, armoede en participatie.

De uitkomsten van het onderzoek zullen deze zomer worden gepubliceerd. Ieder(in) neemt de uitkomsten mee in hun lobby en overleggen met ministeries en andere betrokken partijen.

Vul de vragenlijst in

Het invullen duurt ongeveer 15 minuten. Tot 4 maart staat de vragenlijst online. Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Bron: Ieder(in)

Altijd op de hoogte blijven?