Zorgkantoren lanceren website met informatie over langdurige zorg

Foto via Pixabay.

De zorgkantoren hebben een nieuwe landelijke website gelanceerd met informatie over de langdurige zorg. Zij willen daarmee mensen tijdig voorzien van begrijpelijke informatie. Voor veel mensen is het nog een te ingewikkelde zoektocht om bruikbare informatie te vinden. Zeker als zij nog aan het begin staan van het aanvragen en regelen van zorg. Dat meldt Ieder(in).

De website geeft algemene informatie over het aanvragen van langdurige zorg en legt uit welke verschillende keuzes mensen kunnen maken die langdurige zorg nodig hebben. De website legt de leveringsvormen uit van zowel thuis als bij een zorgaanbieder of een persoonsgebonden budget. Er is ook informatie te vinden over wie wat betaalt en welke kosten mensen zelf betalen. Verder geeft de website informatie over waar mensen terecht kunnen voor cliëntondersteuning en informatie over de rol van zorgkantoren.

Postcode
De website leidt mensen, op basis van hun postcode, eenvoudig door naar het juiste zorgkantoor. Heeft men eenmaal de weg gevonden naar het juiste zorgkantoor dan kan het desbetreffende zorgkantoor cliënten verder informeren en desgewenst helpen bij de diverse mogelijkheden.

Ga hier naar de nieuwe website van Zorgkantoor.

Meer lezen over zorg en het persoonsgebonden budget? Neem een abonnement op Support Magazine! Nu extra voordelig en met welkomstcadeaus.

(Bron: Iederin)

Geef een reactie