Zorgeloos rijden in een aangepaste leaseauto

Een aangepaste auto geeft enorm veel vrijheid, maar het is steeds moeilijker om deze (deels) vergoed te krijgen. Zelf aanschaffen is voor velen geen optie. Het is niet alleen de aankoop van de auto, het zijn tevens de aanpassingen die veel geld kosten. Private Lease van Welzorg Auto op Maat kan uitkomst bieden. Lees het volledige artikel uit de nieuwe augustus-editie van Support Magazine hieronder (klik om te vergroten):

Zorgeloos rijden in een aangepaste auto?
Dat kan nu ook via private lease
Een aangepaste auto geeft enorm veel vrijheid, maar het is steeds moeilijker om deze (deels) vergoed te krijgen. Zelf aanschaffen is voor velen geen optie. Het is niet alleen de aankoop van de auto, het zijn tevens de aanpassingen die veel geld kosten. Private Lease van Welzorg Auto op Maat kan uitkomst bieden.
Private lease is de laatste jaren in opkomst. Je rijdt een (relatief) nieuwe auto voor een vast bedrag per maand, verder betaal je alleen de brandstof. Welzorg Auto op Maat maakt privéleasen tegenwoordig ook mogelijk voor particulieren die een aangepaste auto nodig hebben en deze niet vergoed krijgen door een instantie. Het leasebedrag is inclusief de aanpassingen.

Jarenlange ervaring
Welzorg Auto op Maat heeft ruim veertig jaar ervaring met het verleasen van aangepaste auto’s. Welzorg Autolease verzorgt auto’s voor velen die via UWV of gemeente een auto beschikbaar hebben gekregen voor studie, werk of gezinssituatie. “Klopt,” zegt adviseur Daphne van Wingerden, “we zijn de enige leasemaatschappij in Nederland met uitsluitend aangepaste auto’s en daardoor ook specialist op dit gebied.”

Boetevrij opzegbaar
Daphne vervolgt haar verhaal: “Voor alle mensen die geen auto ter beschikking gesteld krijgen via UWV of gemeente hebben we nu ook de mogelijkheid voor private lease. Leasen is steeds meer in opkomst, maar wanneer je aanpassingen nodig hebt is het vaak lastig om bij een willekeurige leasemaatschappij een contract af te sluiten. Zij staan het namelijk niet toe dat er iets aan de leaseauto versleuteld wordt.” Casper van Wijngaarden, adviseur Private Lease, vult aan. “Welzorg Auto op Maat is op zoek gegaan naar een leaseconstructie waarbij de aanpassingen wel gewoon meegenomen konden worden in de maandelijks leasetermijn. Daarnaast was het voor ons belangrijk om in het contract de klant te beschermen. Zo is Welzorg Private Lease bij overlijden, achteruitgang bij een progressieve aandoening, verlies van baan of scheiding boetevrij opzegbaar. Dit zijn in de reguliere private lease geen gebruikelijke voorwaarden en daarom durven we te zeggen dat we voor deze speciale auto’s absoluut het beste aanbod hebben.”

Pgb
Daphne heeft veel contact met UWV en steeds vaker met gemeenten. “Steeds meer gemeenten worstelen met de fraudegevoeligheid van een pgb. Maar ook dit: Mensen krijgen bijvoorbeeld een pgb om zelf een vervoersvoorziening of aanpassingen aan te schaffen. Ze maken dit budget in één keer op en houden geen rekening met het jarenlange onderhoud van de voorziening of de verzekering. Het nare voor de burger is dat hij weer een jaar of zes moet wachten voordat hij om een nieuwe voorziening kan vragen. Om voor beide partijen iets te kunnen betekenen, stellen we Welzorg Private Lease voor aan gemeenten. Zij zien dit veelal als een betrouwbare en constructieve oplossing.”

“Op deze manier kan een gemeente het pgb beter veiligstellen,” vertelt Casper, “met als bijkomend voordeel dat de aanpassingen in een nieuwe of relatief nieuwe auto worden aangebracht. En mocht de auto schade oplopen, dan kijken wij ook naar de aanpassingen en of het mogelijk is om de auto te herstellen.” Daphne: “De aanpassingen zijn, afhankelijk van de beperking, natuurlijk enorm kostbaar. Maar soms zijn de taxikosten hoger dan het repareren van de auto. Op deze manier proberen we per individueel geval met alle partijen mee te denken. We kennen ook voorbeelden van mensen waarbij zowel UWV als gemeente best veel geld betalen aan vervoerskosten. Als we deze kosten bij elkaar optellen, dan is het leasen van een aangepaste auto vaak voordeliger. En het geeft de gebruiker enorm veel vrijheid. Daarom proberen we de verschillende partijen samen te brengen. Een uitdaging, die dit werk ook zo geweldig maakt.” Casper knikt instemmend. “Je kunt echt het verschil maken voor mensen.”

Wat kost Private Lease?
“Dit hangt natuurlijk af van de auto die je nodig hebt,” zegt Casper, “en de aanpassingen. Een Toyota Aygo met bijvoorbeeld volledige handbediening en een stoelslede rijd je al voor 359 euro per maand. Maar ook een bus waarbij je met je elektrische rolstoel achter het stuur rijdt, behoort tot de mogelijkheden. Samen met jou en onze technisch adviseur kijken we wat voor merk en model nodig is en welke aanpassingen. Om niet voor financiële verrassingen te komen staan, wordt er vooraf duidelijk samen met jou een vaste looptijd afgesproken, en ook het aantal kilometers wat je per jaar mag rijden.”

Lager leasebedrag?
Daphne: “Het blijft natuurlijk een heel bedrag per maand. Door bijvoorbeeld je huidige auto voor een nieuwe auto via Welzorg Private Lease in te ruilen, wordt de inruilprijs in mindering gebracht op het maandelijkse leasebedrag. Een vergoeding vanuit UWV, gemeente (Wmo) of andere instantie als bijvoorbeeld MEE zorgt er ook voor dat het leasebedrag lager uitvalt. Hetzelfde geldt voor een stukje eigen vermogen of een bedrag dat je hebt opgehaald via crowdfunding. Het helpt allemaal.”

De voordelen
Casper zet de voordelen op een rij. “Bij Welzorg Private Lease betaal je een vaste leaseprijs per maand en daarnaast alleen nog brandstof. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoge of onverwachte rekeningen voor onderhoud en reparaties, wegenbelasting, schades, een autoverzekering of pechhulp. Dat geldt zowel voor de auto zelf, als de (noodzakelijke) aanpassingen zoals bediening aan het stuur, rolstoelombouw, oprijplateau of rolstoelvergrendeling.
Op deze manier ontzorgen we graag de klant. Vorig jaar zomer bijvoorbeeld kreeg een klant pech in Frankrijk. We hebben haar auto ter plaatse omgeruild. Helaas kon zij niet meer zelf rijden, maar wel meerijden in de aangepaste vervangende auto, zodat zij en haar gezin nog lekker van hun vakantie konden genieten.”

Persoonlijke aandacht
Casper: “Het team van Welzorg Autolease binnen Welzorg Auto op Maat is klantgedreven te noemen. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop, of je nu voor een oriënterend gesprek komt of al jaren klant bent.” Daphne: “We zijn nauw betrokken bij onze klanten en maken hele leuke dingen mee, zoals de enorme blijdschap van mensen die hun vrijheid weer terug hebben. Maar ook moeilijke momenten, bijvoorbeeld wanneer iemand is overleden of zijn baan heeft verloren en we moeten de beschikbaar gestelde auto terughalen. Ook in dergelijke situaties denken we graag mee. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je ter beschikking gestelde aangepaste auto over te nemen via Welzorg Private Lease.
Dus heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via auto.opmaat@welzorg.nl of telefoonnummer 073 750 57 49.”
“Welzorg Private Lease is bij overlijden, achteruitgang bij een progressieve aandoening, verlies van baan of scheiding boetevrij opzegbaar”
“Via Welzorg Private Lease kan een gemeente het pgb beter veiligstellen”
De showroom bij Welzorg op Maat in ’s-Hertogenbosch.

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *