Zitskiër Niels de Langen pakt zilver op slalom, Jeroen Kampschreur onderuit

Niels De Langen (zilver, links) naast Jesper Pedersen (goud) en Rene De Silvestro (brons). Foto: OIS/Joel Marklund.

Niels de Langen heeft, na brons op de supercombinatie, zilver gepakt bij de slalom op de laatste dag van de Paralympische Spelen in Peking. Landgenoot Jeroen Kampschreur ging op driekwart van zijn tweede run onderuit en lag daardoor uit de race. Dat meldt het AD.

De Noor Jesper Pedersen pakte het goud en veroverde al zijn vierde gouden plak van deze Paralympics bij het para-skiën. Hij won ook de reuzenslalom, de supercombinatie en de super-G voor zitskiërs. De Italiaan Rene de Silvestro werd derde op de slalom, op 1,26 van De Langen.

‘Onwerkelijk’
“Bizar, het was echt een hele lastige slalom: kort en veel draaien”, zei De Langen. “Maar dit is wat wij kunnen en dat heb ik wel laten zien in de tweede run. Het is echt onwerkelijk, drie of vier dagen geleden pakte ik mijn eerste medaille en nu heb ik er gewoon twee. Wat ik nu ga doen? Heel erg genieten, de vlag dragen en dan naar huis om een feestje te vieren thuis.”

Deceptie
Voor Kampschreur, vier jaar geleden in Pyeongchang nog goed voor goud op de supercombinatie, eindigden de Spelen met opnieuw een deceptie. Eerder deze week ging hij al onderuit bij de supercombinatie en ook op de slalom ging hij onderuit terwijl hij op koers lag voor zilver.

Floris Meijer viel uit bij de eerste run uit. Bij de staande skiërs werd Jeffrey Stuut 22e.

Meer lezen over paralympische en recreatieve sport? Neem een abonnement op Support Magazine!

(Bron: AD.nl)

Geef een reactie