Zitskiër Kampschreur vindt gouden vorm in Sapporo

16 februari 2024 - Robin Wubben
Beeld: Luc Percival

Jeroen Kampschreur heeft in Sapporo twee wereldbekerzeges op zijn naam gebracht. In de Japanse sneeuw won hij twee van de drie slalomruns. In de derde run tekende de 24-jarige zitskiër uit Leiderdorp voor het zilver.

Kampschreur had zijn winnende vorm dit seizoen nog niet echt te pakken. Na een zomer vol blessureperikelen won hij tot nu toe pas drie wereldbekerwedstrijden. De laatste seizoenen was hij goed voor een veelvoud daarvan. In Sapporo pakte hij eerder al zilver op de reuzenslalom, maar op de kortere variant – de slalom – was het goed raak. Naast Kampschreur mengde ook landgenoot Niels de Langen (25 jaar) zich in de strijd om eremetaal.

Slalom

De slalom wordt traditioneel beslecht over twee runs. In totaal stonden er in Sapporo drie slalomwedstrijden op het programma. Kampschreur won na een sterk slot van zijn tweede run de eerste slalom in Japan, zilver ging naar De Langen. De man uit Heteren was bij het eerste meetpunt nog de snelste, maar zag zijn voorsprong in het tweede deel verdampen.

Zilver en brons 

Een dag later vocht Kampschreur een gelijksoortig duel uit met de Italiaan Rene di Silvestro. Aan de finish was het verschil slechts 0.06 seconden in het voordeel van de Nederlander. De Langen pakte het brons. De Silvestro was uiteindelijk de beste in de laatste slalom van de FIS World Cup in Sapporo. In de tweede run maakten Kampschreur en De Langen veel tijd goed, maar de Italiaan behield zijn leidende positie. Kampschreur pakte zilver, De Langen brons.
 
Eind februari staat voor de paraskiërs de volgende wereldbekerwedstrijd op het programma in het Oostenrijkse Wildschönau.

Bron: ParaNieuws

Altijd op de hoogte blijven?