Zeilers met lichamelijke beperking zeilen Markermeer over

Op vrijdag 6 september gaan een drietal zeilers uit het Nederlandse Hansa team het Markermeer over zeilen. Met de Hansa Liberty, een kleine boot van 3,6 meter is een trip van circa 6 uur een behoorlijke uitdaging. Zij zeilen van Hoorn naar de Bataviahaven in Lelystad waar op dat moment de HISWA te water is en verwachten tussen 14.00 en 14.30 uur de haven binnen te lopen.

Tijdens de trip zullen zij onder andere begeleid worden door oud-zeezeiler Henk de Velde.

Handicap op de steiger
De zeilers uit het Nederlandse Hansa team hebben allemaal een lichamelijke beperking waardoor bewegen lastig is en ze afhankelijk zijn van een (elektrische) rolstoel. Maar zeilen kunnen zij helemaal zelfstandig in een eenpersoonsboot. Dit geeft hen een enorm gevoel van vrijheid en hiermee laten zij hun handicap achter op de steiger. De Hansa klasse is een wereldwijde inclusieve en open zeilklasse die open staat voor iedereen die deel wil nemen aan wedstrijdzeilen. Dus mensen met én zonder beperkingen.

WK Hansa Klasse 2020
Omdat zeilen geen paralympische sport is, is er geen enkele (financiële) ondersteuning vanuit het Watersportverbond. Maar dat houdt hen niet tegen de wereld rond te reizen en de mooiste wedstrijden te zeilen. In oktober 2020 is het WK Hansa Klasse in Newport Beach (Californië). Het plan is om hier met tenminste 5 Nederlandse boten aan de start te liggen. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben zij een sponsor campagne opgestart. Als symbolische start van deze sponsorcampagne gaan ze daarom op 6 september het Markermeer over zeilen.

Een filmpje over de boten en de aanpassingen aan boord:

Help het team naar de Hansa WK 2020
Om geld in te zamelen voor de reis naar de Verenigde Staten organiseert het zeilteam 6 september een rondvaart op een tjalk vanuit Lelystad langs de Markerwadden om vervolgens de Hansa zeilers het allerlaatste stuk naar Lelystad te vergezellen (circa 2 à 2,5 uur). De plaatsen op de tjalk worden verkocht voor €250,- per plek. Onder het genot van een hapje en een drankje kan er worden gekeken naar het nieuwe natuurgebied en onze binnenkomst in de Bataviahaven. Daarnaast houden ze verschillende kleine acties op de Hiswa te water.
De sponsorgelden die zij ontvangen, gebruiken ze voor het transport van hun aangepaste boten naar de USA en de reis- en verblijfkosten van zeilers, verzorgers en vrijwilligers. Als tegenprestatie zal jij of je bedrijf als sponsor worden vermeld in alle communicatie over de reis naar het WK.

Wil je hen op een andere manier ondersteunen dan kan dat via hun sponsorpagina.

Meer informatie over de zeilers en hun acties is te vinden op Facebook en Instagram.

Geef een reactie