YouTuber maakt adapter voor PlayStation-controller om met één hand te gamen

De DualSense-adapter. Foto via YouTube/Akaki Kuumeri.

Toegankelijk gamen krijgt steeds meer aandacht. Microsoft is op dit gebied een voorloper met aanpassingen voor de Xbox. Nu heeft YouTuber Akaki Kuumeri ook een specifieke oplossing bedacht voor gebruikers van de DualSense-controller van PlayStation. Kumeri ontwierp en 3D-printte een adapter waarmee je de PlayStation 5 DualSense gemakkelijker kunt besturen met één hand. Dat meldt gamingcommunity PlaySense.

De adapter kan eenvoudig vastgeklikt worden aan de controller, er zijn dus geen hevige modificaties nodig om het werkend te krijgen.

Uitkomst
De adapter maakt het mogelijk om de linker analoge joystick te bewegen door de controller te bewegen op diverse ondergronden zoals je dij, knie of bijvoorbeeld een tafel. De uitvinding is een uitkomst voor spelers die maar een hand kunnen gebruiken bij het gamen. Het legt echter wel de vinger op de zere plek en roept de vraag op: waarom brengt Sony geen accessoires, zoals Microsofts Xbox Adaptive Controller, uit voor mensen met een handicap?

Demonstratie
Los van het feit dat er nog een gebrek aan officiële hulpmiddelen is, is het fijn dat er mensen zijn die zich inzetten voor het toegankelijker maken van de gamewereld. Voor de volledige demonstratie kun je het best even de onderstaande video bekijken, waarin Kumeri zelf de adapter laat zien en de werking uitlegt.

(Bron: PlaySense)

  1 comment for “YouTuber maakt adapter voor PlayStation-controller om met één hand te gamen

Geef een reactie