World Cup Para-Cycling trekt wereldtop naar Emmen

Archiefbeeld

Emmen maakt zich op voor de tweede editie van de UCI Para-cycling World Cup. Na de succesvolle uitgave van afgelopen jaar vindt er van 6 tot en met 8 juli opnieuw een wereldbekerwedstrijd para-cycling plaats in Emmen.

Aan de start staat de wereldtop in het aangepast fietsen, maar behalve drie dagen topsport is er nog veel meer te beleven.

Medailleoogst
De UCI Para-cycling World Cup competitie bestaat dit jaar uit drie wedstrijden. Naast Emmen zijn de Belgische kuststad Oostende en het Canadese Baie-Comeau gastheer van een wereldbekerwedstrijd. De wereldbekerwedstrijd in Oostende leverde voor Nederland een ongekende medailleoogst op. In totaal werden er twaalf medailles veroverd, waarvan zeven gouden, drie zilveren en twee bronzen. De prestaties in België beloven veel voor de wedstrijd in Emmen, waar de Nederlandse handbikers, cycling- en tandemrijders opnieuw de strijd aangaan met de wereldtop. Met concurrentie van liefst 335 wielrenners uit meer dan 35 landen kunnen zij de aanmoedigingen van het thuispubliek goed gebruiken.

Randactiviteiten
De sportverenigingen op de Meerdijk spelen een belangrijke rol tijdens de Para-cycling World Cup in Emmen. Niet alleen werken een groot aantal vrijwilligers van de Emmense clubs mee aan het evenement, ook stellen ze hun accommodaties open voor deelnemers en organiseren ze leuke side-events voor de bezoekers. Zo kunnen kinderen op zaterdag en zondag kennismaken met sporten als handbiken, rugby, e-hockey, rolstoelbasketbal, racerunnen en is er een voetbalclinic van de FC Emmen Kidsclub.

Meer informatie en het volledige programma van de World Cup Para-cycling staat op de website Cyclingdrenthe.nl.

(Bron: AsserCourant)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *