Winnaars van Video Game Accessibility Awards 2021 bekendgemaakt

De jaarlijkse Video Game Accessibility Awards hebben voor de tweede keer plaatsgevonden. De awardshow zet games die toegankelijkheid hoog in het vaandel hebben in de schijnwerpers. Dat meldt gamewebsite IGN.

De winnaars werden aangekondigd in een livestream van de Accessibillity Awards, gepresenteerd door de makers van de show, Steven Spohn en Alanah Pearce. Pearce is een schrijver bij Sony Santa Monica en Spohn is een Senior Director bij AbleGamers. De awardshow is ontstaan in samenwerking met AbleGamers, een stichting die zich inzet voor de toegankelijkheid van games. Het doel van de awards is dan ook om games uit te lichten die veel werk verzetten als het op toegankelijkheid aankomt.

De jury bestaat uit gamers met een handicap en de categorieën zijn gebaseerd op toegankelijkheidsrichtlijnen die AbleGamers heeft gemaakt voor gameontwikkelaars.

Meerdere prijzen voor Halo
Er waren in totaal negen categorieën. Halo Infinite won als enige twee prijzen, dat waren de prijzen voor ‘Clear Text’ en ‘Training Grounds’. Guardians of the Galaxy, Before Your Eyes, Forza Horizon 5, Far Cry 6, It Takes Two, Final Fantasy XIV: Endwalker en Life is Strage: True Colors wonnen ook prijzen.

Bekijk op de website van IGN de volledige lijst van nominaties en winnaars van de 2021 Video Game Accessibility Awards.

Benieuwd naar mooie verhalen over toegankelijk gamen? Je leest het in Support Magazine, word abonnee!

(Bron: IGN)

Geef een reactie