Wereldtop paradarters strijden in Den Haag

Winnaar van vorig jaar Vincent D’hondt. Foto door Richard Mulder.

De Vegro The Hague Disability Darts Invitational 2019 is zaterdag 25 mei in de Lourdeskerk in Scheveningen. Aan de tweede editie van dit invitatiedartstoernooi voor darters met een handicap doen zestien topspelers uit binnen- en buitenland mee.

Het deelnemersveld bestaat onder meer uit titelverdediger Vincent D’hondt uit België, die zijn drie kompanen van het Belgische team heeft meegenomen; zij werden in februari derde tijdens de World Cup. Twee Engelsen die toen deel uitmaakten van het winnende team, spelen ook mee, net als het Nederlands team, dat eveneens op een derde plek eindigde. Dit tiental wordt aangevuld met vier landgenoten, die hoog op de ranking zijn geëindigd, een Deen en een Hongaar.

Deelnemersveld
Nationaal: Anton van Hemert (Oudewater), Arie van der Rassel (Den Haag) , Cliff Ruiter (Zwolle), Henk Jager (Appingedam), Kees van Wielink (Amersfoort), Matthijs Wissink (Zutphen), Michelovic van Velzen (Katwijk), Yns Snelleman (Katwijk)

Internationaal: Bernard Martens (Lievergem, BEL), Jackie Goethals (Eeklo, BEL), Jesper Andersen (Holstebro, DEN), Joszef Miklas (Szolnok, HUN), Kevin Stringer (Kent, ENG), Matt Doe (Chelmsford , ENG), Serge van Belle (Zeebrugge, BEL)

Praktische zaken
De aanvang van het toernooi is om 10:30 uur, de deuren gaan open om 10:00 uur. De prijsuitreiking is bij te wonen om circa 22:45 uur. Het Vegro The Hague Disability Darts Invitational is een initiatief van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. Meer informatie en kaartverkoop vind je via de website.

(Bron: De Posthoorn)

  1 comment for “Wereldtop paradarters strijden in Den Haag

Geef een reactie