Wereldtitel para-cycling voor Alyda Norbruis

Via website Norbruis

Alyda Norbruis heeft het publiek in Omnisport Apeldoorn op het WK Para-Cycling niet lang laten wachten op een eerste wereldtitel. De Friezin wist op de 500 meter in de C2-categorie het goud te behalen en verbeterde ook het wereldrecord met haar tijd van 39,959.

Het zilver was voor de Chinese Song, de Amerikaanse Jones realiseerde een derde tijd. Annika van der Meer was de tweede Nederlander in de uitslag, zij werd achtste. Norbruis was zichtbaar opgelucht na haar gouden prestatie. “Er stond best veel druk om voor eigen publiek en ik merkte dat ik gespannen was. Maar ik wist goed te starten en dat gaf direct vertrouwen. Ik rijd ook nog de achtervolging en daar hoop ik ook op goud, maar mijn WK is al geslaagd met het behalen van één wereldtitel. De rest is bonus voor mij.”

Alyda Norbruis veroverde hiermee haar vierde wereldtitel. Vorig jaar werd de wielrenster uit Ureterp wereldkampioen in 40.002. Op het WK heeft ze nog twee onderdelen voor de boeg: 3 kilometer achtervolging en scratch.

Zilver voor Nijhuis
Arnoud Nijhuis won het zilver bij de wereldtitelstrijd 1 kilometer in de categorie C1. Daar kon de coureur uit Balkbrug prima mee leven. “Het is geen schande om te verliezen van de Chinees Li Zhang Yu, hij is niet voor niets de wereldrecordhouder.” In de eerste drie rondjes lag Nijhuis nog eerste. “Maar ik weet dat mijn laatste ronde mijn zwakste is, dan is het verval te groot. Daar moet ik aan werken. Maar al met al ben ik tevreden met mijn tijd en met het zilver.” Sygrid Groustra werd zesde in de categorie C3.

(Bron: Cycling Online)

Facebook Twitter Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *