Wereldtitel banked slalom voor Lisa Bunschoten, Chris Vos wint brons

Lisa Bunschoten heeft op de WK parasnowboarden de wereldtitel veroverd op de banked slalom. Het is de eerste wereldtitel voor de Utrechtse.

Bunschoten won dit seizoen al vijf van de zes wereldbekerwedstrijden op de banked slalom en was de grote favoriete om de wereldtitel van de gestopte Bibian Mentel in de LL2-klasse over te nemen.

Eerste poging raak
In de banked slalom krijgen de sporters twee keer de mogelijkheid een tijd te laten klokken, waarna de beste tijd telt. Bunschoten zette in haar eerste poging al een tijd neer waar de concurrentie zich de tanden op stuk beet en kreeg, na het zilver van het WK van 2017, nu het goud omgehangen.

“Ik stond vanmorgen op met een geweldig gevoel, maar was wel wat nerveus. Maar dat kwam vooral omdat ik het een geweldige course vindt hier en er echt zin in had. En ik heb ook zenuwen nodig om de juiste focus te krijgen”, zei de kersverse wereldkampioene, die Sandrine Hamel en Astrid Fina Paredes achter zich liet. Renske van Beek werd vijfde, voor de op het WK debuterende Anna Garttener.

Chris Vos pakt brons
Bij de mannen in de LL1-klasse moest Chris Vos zijn meerdere erkennen in de Amerikanen Mike Schultz en Noah Elliott. Elliott had na de eerste run de snelste tijd, maar Schultz stak hem in de tweede run voorbij en nam de wereldtitel over van Chris Vos, die in 2017 en 2015 de beste was. Vos hield wel de dit seizoen sterke Oostenrijker Reinhold Schett ruim achter zich en greep het brons.

Zaterdag staat de snowboardcross op het programma.

(Bron: TeamNL)

Geef een reactie