Wereldkampioenschap paramennen georganiseerd in Nederland

Hippisch Centrum Exloo is van 23 tot en met 27 augustus 2023 gastheer van het wereldkampioenschap paramennen (rijden met paard en wagen), dat tegelijkertijd met het Europees kampioenschap vierspannen gehouden wordt.

Foto door Juncala via Pixabay

Het is niet de eerste keer dat in Nederland onder de paramenners om de WK-medailles gestreden wordt. In 2006, 2010, 2012, 2016 en 2018 boden diverse Nederlandse organisaties een platform voor het WK paramennen.

Erbij zijn?
Toegang is alle dagen gratis. Er zijn tribunes rondom de hoofdpiste en de marathon aanwezig, het is niet mogelijk hiervoor plaatsen te reserveren. Voor parkeren wordt een bedrag gevraagd, dit kun je bij aankomst voldoen. Het is niet mogelijk van tevoren parkeerkaarten aan te schaffen.

Adres: Hippisch Centrum Exloo, Valtherweg 27A, 7875 TA Exloo, Drenthe.

Toegankelijkheid
Uiteraard wordt er rekening gehouden met toegankelijkheid voor bezoekers met een handicap. Er zijn aangepaste toiletten op het terrein en bij de hoofdpiste wordt plaats vrijgehouden voor rolstoelgebruikers. Er is ook een parkeerplaats gereserveerd voor mensen met een handicap die met de auto komen.

Meer lezen over aangepast sporten, van paralympisch tot recreatief niveau? Neem een voordelig abonnement op Support Magazine:

(Bron: Hippisch Centrum Exloo)

Geef een reactie